Ajax houdt bijna miljoen euro over aan zomerse transfer Kristensen

door Bart Veenstra 198

Bron De Telegraaf

Ajax houdt bijna miljoen euro over aan zomerse transfer Kristensen

door Bart Veenstra 198

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax houdt 750.000 euro over aan de transfer van oud-Ajacied Rasmus Kristensen van Red Bull Salzburg naar Leeds United. Dat meldt De Telegraaf maandagmiddag. De Amsterdammers bedongen bij zijn transfer naar Red Bull Salzburg een doorverkooppercentage van vijftien procent en profiteren nu mee van de transfer van de Deen.

Kristensen werd halverwege het seizoen 2017/18 door Ajax voor 5,5 miljoen euro overgenomen van FC Midtjylland. Bij Ajax kwam de rechtsback tot 27 wedstrijden en één doelpunt. Dat doelpunt maakte hij in de gewonnen bekerfinale van 2019 tegen Willem II. In de zomer van 2019 vertrok hij voor zo'n vijf miljoen euro naar Red Bull Salzburg.

Bij de Oostenrijkse topclub speelde Kristensen zich in de belangstelling van Leeds United. De Engelse club, die zich vorig seizoen ternauwernood kon handhaven in de Premier League, betaalde zo'n tien miljoen euro voor de Deen. Daarmee maakt Red Bull Salzburg zo'n vijf miljoen euro winst op de verdediger, waar Ajax dus voor vijftien procent van mee profiteert.

Sven Botman

Eerder profiteerde Ajax ook mee van de transfer van Sven Botman. De verdediger vertrok van Lille OSC naar Newcastle United en Ajax houdt daar zo'n 3,9 miljoen euro aan over. Eerder verkochten de Amsterdammers heb voor acht miljoen euro aan Lille OSC. Opvallend genoeg speelde Botman nooit een officieel duel in het eerste elftal van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.