Ajax goed vertegenwoordigd bij Oranje O16 en Oranje O17

door Bart Veenstra 1

Bron Ons Oranje

Ajax goed vertegenwoordigd bij Oranje O16 en Oranje O17

door Bart Veenstra 1

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

Ajax is goed vertegenwoordig in de elftallen Oranje O16 en Oranje O17. Beide nationale jeugdelftallen spelen in februari jeugdtoernooien in Portugal. In totaal kunnen negen jeugdspelers van Ajax afreizen naar Portugal, zo valt op te maken op de website van de KNVB.

Oranje O16 speelt van 8 februari tot en met 13 februari het UEFA U16 development tournament in de Algarve. Tegenstanders op dit toernooi zijn Portugal, Frankrijk en Duitsland.

KNVB-coach Alexander Palland heeft in totaal 23 spelers geselecteerd. Vijf daarvan spelen bij Ajax. Het gaat om Juwensly Onstein, Lucas Jetten, Lyfe Oldenstam, Mylo van de Lans en Valentijn van der Velde. Het programma van Oranje O16 in Portugal is via deze link te bekijken.

Oranje O17

Oranje O17 speelt van 7 tot en met 14 februari in Portugal om de prestigieuze Algarve Cup. Bondscoach Pieter Schrassert Bert selecteerde 23 spelers, waarvan vier spelers van Ajax. Het gaat om Avery Appiah, Dies Janse, Kayden Wolff en Mark Verkuijl.

Tijdens de Algarve Cup speelt Oranje O17 tegen tegen Spanje, Portugal en Duitsland. Het toernooi in Portugal dienst als voorbereiding voor de beslissende fase van de EK-kwalificatie. Die vindt plaats in Nederland van 22 tot en met 28 maart. In die periode speelt Oranje O17 tegen Engeland, Denemarken en Noord-Ierland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.