Ajax geeft update over Nieuwe Toekomst: 'Proces rondom Betaald Voetbalgebouw nadert afronding'

door Jesse ter Haar 65

Bron Ajax.nl

Ajax geeft update over Nieuwe Toekomst: 'Proces rondom Betaald Voetbalgebouw nadert afronding'

door Jesse ter Haar 65

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax zet stappen in de herontwikkeling van de Nieuwe Toekomst, zo deelt de club via Ajax.nl. De club bouwt onder meer twee nieuwe gebouwen op het huidige terrein, waarbij de onderdelen betaald voetbal en jeugd- en vrouwen van elkaar worden gescheiden. De focus van de club ligt op dit moment op het ontwikkelen van het terrein dat er al ligt.

In het jaar 2019 werd er door Ajax een ‘masterplan’ ontwikkeld, welke moest bijdragen een de herontwikkeling van Sportpark de Toekomst. In eerste instantie moet het huidige terrein uitgebreid en ontwikkeld worden, waarna het trainingscomplex ook nog wordt uitgebreid richting de grond van het huidige P2. De uitbreiding geniet nog niet de prioriteit.

Zoals benoemd zal Ajax op de huidige Toekomst twee nieuwe gebouwen laten neerzetten. Er komt een gebouw voor de Betaald Voetbalafdeling van de club, terwijl de jeugd- en vrouwenafdeling een aparte dependance krijgen. In het laatste gebouw worden ook alle ‘ondersteunende afdelingen’ geplaatst.

Verder vertelt men op de clubsite dat Ajax in de afgelopen tijd actief bezig is geweest met de eerste al zichtbare verandering op het trainingscomplex. Er werd een dijklichaam met bomen, een vijver en een keepersstrook aangelegd. Niet alleen is er gedacht aan voor de sporters functionele toevoegingen, ook houdt Ajax rekening met de biodiversiteit. De club heeft daarvoor insectenhotels en vogelhuisjes laten plaatsen. Het doel? Bijdragen de biodiversiteit en het ondersteunen van de stadsnatuur.

Vervolgens lijkt de bouw van het gebouw voor de Betaald Voetbalafdeling van de club het eerst tot stand te komen. Het ontwerp voor het gebouw is compleet en nu is de ontwikkeling van een idee voor het interieur aan de beurt. Hierna wordt er een aannemer gecontracteerd. Het bestemmingsplan is al vastgesteld, terwijl de omgevingsvergunning is aangevraagd. Ajax deelt te hopen in 2026 klaar te zijn met de herinrichting van De Toekomst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties