'Ajax bereikt akkoord met Hoffenheim over kleine transfersom voor assistent-trainer Kaltenbach'

door Jesse ter Haar 412

Bron De Telegraaf

'Ajax bereikt akkoord met Hoffenheim over kleine transfersom voor assistent-trainer Kaltenbach'

door Jesse ter Haar 412

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft een akkoord bereikt met TSG Hoffenheim over het aantrekken van Matthias Kaltenbach, zo schrijft De Telegraaf vrijdagmiddag. De technische staf van Alfred Schreuder bij Ajax - die in Duitsland al samenwerkte met Kaltenbach - krijgt daarmee vorm.

In Amsterdam ligt er voor de nieuwe assistent-trainer een contract voor minimaal twee seizoenen klaar. Hierna is er nog een optie voor een extra en daarmee derde seizoen. Kaltenbach is met zijn 37 jaar nog relatief jong, maar staat in Duitsland bekend als een 'jonge, talentvolle en ambitieuze coach'. Ajax betaalt een kleine transfersom voor het overnemen van de trainer.

Al in mei werd bekend dat Ajax - op voorspraak van Schreuder - zou hengelen naar de diensten van Kaltenbach. De assistent-trainer staat echter nog tot medio 2023 onder contract in en bij Hoffenheim en dus was een overstap nog geen vanzelfsprekendheid. Officieel is de transfer ook nu nog niet, maar beide clubs zouden dus een akkoord bereikt hebben over een deal die Kaltenbach naar Ajax moet brengen.

De toekomst van Bogarde

Overigens gaat de nieuwe invulling van de technische staf ten koste van Winston Bogarde. De voormalig speler van Ajax sloot in 2020 aan bij de toenmalige technische staf van Erik ten Hag, maar kreeg recent te horen dat er geen plek meer voor hem is. Algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink zouden Bogarde dit in een persoonlijk gesprek hebben verteld. Michael Reiziger mag wel aanblijven in de staf van de Amsterdammers.

Het is nog altijd maar de vraag waar de toekomst van Bogarde ligt. De club wil hem immers ook niet als assistent-trainer bij Jong Ajax stallen, omdat hij daar te goed en te ervaren voor zou zijn. Het ligt in de lijn der verwachting dat Ajax en Bogarde met elkaar in gesprek gaat over een nieuwe functie óf het in onderling overleg opzeggen van zijn verbintenis. Hij ligt tot medio 2023 vast in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties