Schreuder heeft in zijn staf bij Ajax geen plaats meer voor Bogarde

door Bart Veenstra 529

Bron De Telegraaf

Schreuder heeft in zijn staf bij Ajax geen plaats meer voor Bogarde

door Bart Veenstra 529

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder heeft in zijn technische staf geen plaats meer voor Winston Bogarde. Dat meldt De Telegraaf woensdagmiddag. Volgens de krant hebben algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink dit Bogarde vorige week in een gesprek medegedeeld.

Michael Reiziger, die net als Bogarde onder voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag assistent was, mag wel blijven. De Telegraaf noemt het opmerkelijk dat Schreuder afziet van Bogarde. De assistent-trainer werd in maart 2020 toegevoegd aan de technische staf van Ten Hag en vervulde zijn rol 'naar ieders tevredenheid'. 'Jonge spelers, zoals Jurriën Timber en Devyne Rensch, zeiden veelvuldig baat te hebben bij de trainingen en tips van de twintigvoudig international, die ook de discipline in de selectie bewaakte', schrijft de krant.

Volgens meerdere bronnen binnen Ajax kreeg Bogarde van Van der Sar en Lenderink te horen dat de club ondanks zijn tot 2023 doorlopende contract van hem af wil. Schreuder zou namelijk de staf van het eerste willen inkrimpen. Bij Bogarde zou dit verkeerd zijn gevallen, omdat Mitchell van der Gaag al met Erik ten Hag naar Manchester United is vertrokken.

Kaltenbach mogelijk opvolger Bogarde bij Ajax

Matthias Kaltenbach moet de opvolger van Bogarde in de technische staf van Ajax worden. De Duitse trainer werkte in het verleden bij Hoffenheim al met Schreuder samen. Destijds was Schreuder de hoofdtrainer, terwijl Kaltenbach de assistent-trainer was. Mocht Ajax Kaltenbach willen overnemen van Hoffenheim zal het een afkoopsom moeten betalen.

Naar verluidt is er ook bij Jong Ajax geen plaats voor Bogarde. De oefenmeester zou 'te goed en te ervaren' zijn om de bank plaats te nemen naast hoofdtrainer John Heitinga. Ajax zal dan ook binnenkort met Bogarde in gesprek moeten over de ontbinding van zijn contract of het vinden van een andere geschikte functie.

Schreuder heeft met Reiziger nu officieel één assistent-trainer in zijn staf. Richard Witschge is officieel ook lid van de technische staf, maar is officieel geen assistent-trainer. Anton Scheutjens is de keeperstrainer, terwijl Alessandro Schoenmaker op dit moment performance-trainer is.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.