'Schreuder wil Duitser Kaltenbach als assistent-trainer naar Ajax halen'

door Bart Veenstra 156

Bron Kicker

'Schreuder wil Duitser Kaltenbach als assistent-trainer naar Ajax halen'

door Bart Veenstra 156

Bron Kicker

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder zou zijn technische staf bij Ajax willen uitbreiden met Matthias Kaltenbach. Dat meldt het Duitse Kicker woensdag. Schreuder werkte in het verleden bij TSG Hoffenheim al eerder met de 37-jarige Kaltenbach.

Kaltenbach werkt sinds 2011 bij Hoffenheim. Waar hij eerst jeugdtrainer was, is hij sinds 2016 onderdeel van de technische staf van het eerste elftal. Zo was hij in het verleden assistent-trainer van Schreuder en ook van Julian Nagelsmann, die inmiddels trainer is van Bayern München.

Ajax moet mogelijk afkoopsom betalen

De samenwerking met Kaltenbach is Schreuder goed bevallen en om die reden zou hij de trainer nu naar Ajax willen halen. Mocht de Amsterdamse club meegaan in de wensen van Schreuder zal het Hoffenheim wel een afkoopsom moeten betalen. Kaltenbach heeft nog een contract van één jaar bij de Duitse club.

Of Hoffenheim wil meewerken aan een vertrek van Kaltenbach, die bijna zijn volledige trainerspapieren binnen heeft, valt bovendien nog te bezien. De Duitser wordt gezien als een 'constante factor' in de technische staf van het eerste elftal. Men weet echter ook dat Ajax heel aantrekkelijk is.

Ajax moest na het vertrek van trainer Erik ten Hag en Mitchell van der Gaag op zoek naar nieuwe leden voor de technische staf. Met Schreuder werd al snel een opvolger voor Ten Hag gevonden. Winston Bogarde en Michael Reiziger liggen nog vast, al zou Schreuder dus nog een assistent willen toevoegen aan zijn staf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties