Ajacieden bijna in het rood: 'Fysiek zwaar belast'

door Timo Suur 39

Bron De Telegraaf

Ajacieden bijna in het rood: 'Fysiek zwaar belast'

door Timo Suur 39

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Telegraaf zag een simpele avond voor Ajax op bezoek bij De Graafschap (0-3). De Amsterdammers gingen zonder moeite door naar de halve finales van het bekertoernooi. Ajax trad aan met maar liefst zeven wijzigingen en dit had vooral te maken met de drukke februarimaand.

De Telegraaf was benieuwd naar de optredens van Jorrel Hato, Florian Grillitsch en Francisco Conceiçao. De eerstgenoemde speler heeft het naar behoren gedaan volgens de ochtendkrant. 'Hij blies eenvoudig zijn partijtje mee.' Hetzelfde geldt voor de Oostenrijkse middenvelder. Hij is veel geblesseerd geweest, maar mocht tegen De Graafschap minuten maken van Heitinga. 'Hij onderstreepte een prima speler voor de breedte te zijn.' De Portugese vleugelaanvaller moet nog stappen maken, zo ziet De Telegraaf. 'Conceiçao is een aardige dribbelaar, maar moet vooral fysiek nog aansterken om wekelijks te kunnen uitblinken.'

Deze drie spelers kregen - net als Remko Pasveer, Jorge Sánchez, Calvin Bassey en Brian Brobbey - de kans om zich te laten zien. Dit had volgens de krant te maken met de drukke februarimaand. 'Door medische data was gebleken dat een aantal Ajacieden fysiek zwaar waren belast. Zij stonden nog niet in het ''rood'', maar daar tegenaan.' Zodoende mochten deze zeven spelers zich laten zien in het bekerduel met De Graafschap (0-3). Zaterdagavond 4 maart is de loting voor de halve finales van het bekertoernooi. Daarin wordt Ajax gekoppeld aan SV Spakenburg, Feyenoord of PSV.

Makkelijke avond voor Ajax in De Vijverberg

De ochtendkrant vond het een wonder dat het bij rust slechts 0-2 stond. Reddingen van De Graafschap-keeper Hidde Jurjus, een afgekeurd doelpunt van Brobbey en Mohammed Kudus raakte de paal. 'Voeg dat bij de Ajax-aanvallen die slecht werden uitgespeeld en het is duidelijk dat het voor Heitinga een ontspannen avondje was.' De Telegraaf is wel kritisch op de tweede helft van de Amsterdammers. 'Al zal de nonchalance in het tweede bedrijf hem wel hebben geïrriteerd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.