AD verwacht wijzigingen onder Maduro: Berghuis rechtsbuiten, Vos terug op middenveld

door Jesse ter Haar 199

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht wijzigingen onder Maduro: Berghuis rechtsbuiten, Vos terug op middenveld

door Jesse ter Haar 199

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro voert een drietal wijzingen door in de basiself van Ajax, zo verwacht het Algemeen Dagblad. Het zou gaan om Diant Ramaj, die de geblesseerde Jay Gorter moet vervangen, terwijl Silvano Vos terugkeert van een schorsing. Verder wacht men Steven Berghuis in plaats van Carlos Forbs tijdens het uitduel met Brighton & Hove Albion.

Tijdens FC Utrecht - Ajax (4-3 nederlaag) stond Gorter nog onder de lat bij Ajax. Hij raakte echter geblesseerd tegen de Domstedelingen, waarna toenmalig trainer Maurice Steijn voor Ramaj boven Remko Pasveer koos. Bij het AD verwacht men dat ook Maduro voor de Duitse keeper zal kiezen en routinier Pasveer op de bank laat.

De achterhoede lijkt ongewijzigd te blijven. Dat betekent dat Josip Sutalo en Jorrel Hato samen het centrale duo lijken te gaan vormen, terwijl Anton Gaaei en Borna Sosa de backs van dienst zullen zijn. Op het middenveld verwacht men wel een wijziging. Net als tegen FC Utrecht zouden Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor in die linie komen te staan, maar ditmaal vergezeld door Vos in plaats van Kristian Hlynsson - tegen FC Utrecht nog tweemaal trefzeker.

In de voorhoede tot slot, lijkt Maduro één wijzigingen door te voeren. Op de persconferentie in aanloop naar Brighton & Hove Albion - Ajax gaf de tijdelijke trainer van de Amsterdammers aan dat Berghuis kan starten en naar verwachting zal hij dat ook gaan doen. De linkspoot moet Forbs in dat geval vervangen als rechtsbuiten van Ajax. Steven Bergwijn lijkt als captain plaats te nemen op de linkervleugel, terwijl Brian Brobbey als spits voor goals moet zorgen.

De clubs uit Nederland en Engeland treffen elkaar donderdagavond om 21.00 uur in het Het American Express Community Stadium, het stadion dat in 2011 werd geopend. Brighton & Hove Albion staat zevende in de Premier League, terwijl Ajax het vooralsnog met een zeventiende plek moet doen in de Eredivisie.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Vos; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.