AD verwacht terugkeer Tahirović in Ajax-basis voor uitduel met Almere City

door Timo Suur 130

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht terugkeer Tahirović in Ajax-basis voor uitduel met Almere City

door Timo Suur 130

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Benjamin Tahirović in de Ajax-basis staat tijdens het uitduel met Almere City. De Bosnische middenvelder moet het de laatste weken doen met een plek op de reservebank, maar wegens lichte klachten bij Silvano Vos lonkt er nu een basisplaats voor Tahirović.

Onder de lat krijgt Diant Ramaj de laatste weken de voorkeur boven Remko Pasveer. Jay Gorter en Gerónimo Rulli zijn op de weg terug van blessures, maar behoren waarschijnlijk nog niet tot de wedstrijdselectie van de Amsterdammers voor de wedstrijd tegen Almere City. In de achterste linie worden geen wijzingen verwacht ten opzichte van het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion. Dit betekent dat Anton Gaaei, Josip Šutalo, Jorrel Hato en Devyne Rensch de verdediging zullen vormen. Laatstgenoemde speelde tegen de Engelsen als een verkapte middenvelder en het is de vraag of dit tegen Almere City weer het geval is.

Op het middenveld is de verwachting dat Tahirović start als verdedigende middenvelder als vervanger van Vos. Laatstgenoemde liet na het duel met Brighton & Hove Albion weten dat hij al een tijdje kampt met een knieblessure. Het middenveld wordt gecomplementeerd door Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. De IJslander is de laatste wedstrijden zeker van een basisplaats en maakt hierin een goede indruk op Ajax-trainer John van 't Schip.

In de punt van de aanval moet Brian Brobbey voor de doelpunten gaan zorgen in Almere. Aanvoerder Steven Bergwijn moet vanaf de linkerkant gevaar gaan stichten, terwijl Steven Berghuis vanaf de rechtervleugel begint. De wedstrijd tussen Almere City en Ajax begint zondag om 14.30 uur en het duel staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Rensch; Tahirović, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.