Van 't Schip over eerste weken bij Ajax: 'Mooie afleiding en prachtig om met deze groep bezig te zijn'

door Bram Bark 136

Bron Ajax

Van 't Schip over eerste weken bij Ajax: 'Mooie afleiding en prachtig om met deze groep bezig te zijn'

door Bram Bark 136

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

John van 't Schip kijkt met voldoening terug op zijn eerste weken als eindverantwoordelijke van Ajax, zo valt te lezen op de officiële website van de club. De oefenmeester werd vlak na het overlijden van zijn vrouw Daniëlle van 't Schip aangesteld als hoofdtrainer. Hij geeft aan dat het werken bij Ajax een mooie afleiding vormt.

'Het helpt me enorm en als ik hier ben, ben ik volledig gefocust. Het is een mooie afleiding en daarnaast vind ik het prachtig om met deze groep bezig te zijn. Ik ben erin gestapt en het enige wat ik wilde was helpen. Dat doe je op en naast het veld. Ik wil iets beter maken en dat bewerkstelligen is het leuke aan het trainersvak. We zijn net begonnen en het wordt opgepikt, dat geeft voldoening', vertelt Van 't Schip.

De oud-speler van Ajax stapte in op het moment dat de club op een historische laatste plaats stond. Sinds de komst van Van 't Schip wist Ajax achtereenvolgens van FC Volendam en sc Heerenveen te winnen. Zodoende klommen de Amsterdammers op de ranglijst naar een elfde positie. Zondag wacht het uitduel met Almere City. Een tegenstander die het volgens de trainer goed doet de laatste tijd.

Tevreden over Hlynsson

In de eerste weken onder Van 't Schip heeft Kristian Hlynsson zich officieel bij de selectie van het eerste elftal gevoegd. De IJslandse middenvelder is in alle wedstrijden onder de nieuwe hoofdtrainer in de basis begonnen. Van 't Schip is dan ook tevreden over Hlynsson. 'Het is een hele slimme speler die zich staande weet te houden, ondanks dat hij niet de grootste en sterkste is. Dat is een kwaliteit. Hij is een echte Ajax-voetballer: slim, goed in de combinaties en hij komt op het juiste moment voor het doel. Hij voegt iets toe aan het elftal wat we nog niet hebben.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.