Hlynsson definitief overgeheveld van Jong Ajax naar Ajax 1

door NielsOpdam 187

Bron Ajax

Hlynsson definitief overgeheveld van Jong Ajax naar Ajax 1

door NielsOpdam 187

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft Kristian Hlynsson vanaf nu overgeheveld van Jong Ajax naar Ajax 1, zo meldt de Amsterdamse club op de clubwebsite. De IJslandse middenvelder speelde in de afgelopen weken al mee met Ajax 1 en maakt vanaf nu ook definitief deel uit van de selectie van trainer John van 't Schip.

Hlynsson mocht tijdens de afgelopen vier competitiewedstrijden in de basisopstelling van Ajax beginnen. De IJslander speelde als nummer tien in de hoofdmacht. Op 22 oktober was het talent - op bezoek bij FC Utrecht - nog tweemaal trefzeker namens de Amsterdamse club. Het waren zijn eerste doelpunten in de Eredivisie. Het contract van de negentienjarige middenvelder loopt nog tot de zomer van 2026.

Hlynsson tekende in januari 2020 bij Ajax. De IJslandse jeugdinternational kwam over van Breidablik. Op 15 december 2021 mocht hij debuteren in het eerste elftal van Ajax. Tijdens het bekerduel met BVV Barendrecht (4-0) maakte Hlynsson zijn eerste minuten in de hoofdmacht van de Amsterdamse club. Hij was direct trefzeker en scoorde een maand later ook tegen Excelsior Maassluis. Zo staat de IJslander op vier doelpunten in Ajax 1.

Hlynsson in Jong Ajax

Hlynsson speelde in totaal tachtig wedstrijden in Jong Ajax, waarin hij tot 5.830 minuten kwam. Hij scoorde zestien doelpunten en gaf dertien assists. Tijdens het afgelopen seizoen (2022-2023) speelde hij zijn meeste minuten in de Keuken Kampioen Divisie. De IJslander kwam tot 3.177 minuten in het beloftenelftal van de Amsterdammers. In zijn 37 wedstrijden van vorig seizoen scoorde hij elf keer en gaf hij negen assists.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.