AD verwacht Tadić als nummer tien van Ajax tijdens uitwedstrijd tegen AZ

door Jesse ter Haar 113

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Tadić als nummer tien van Ajax tijdens uitwedstrijd tegen AZ

door Jesse ter Haar 113

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht Dusan Tadić zondag tijdens AZ - Ajax als nummer tien van Ajax. De Serviër stond de afgelopen wedstrijden steevast opgesteld als rechtsbuiten, maar de krant blijkt niet te geloven dat het standhoudt.

Verder verwacht men bij het AD geen verrassingen in de opstelling van Ajax. In het doel krijgt Remko Pasveer - na tweede tegendoelpunten tegen Liverpool - een nieuw kans om de nul te houden. Hij lijkt dat samen te gaan doen met de achterhoede die ook tijdens het Champions League-duel speelde. Jurriën Timber en Calvin Bassey zijn de centrale verdedigers, terwijl Devyne Rensch (rechts) en Daley Blind (links) de backs zijn.

Op het middenveld lijkt het controlerende blok in stand te blijven. Edson Álvarez zal volgens het AD spelen als meest verdedigend ingestelde middenvelder, terwijl Kenneth Taylor naast de Mexicaan voor het voetballende vermogen moet zorgen. Tadić, de captain van Ajax, verwacht men dus op tien. Het zou een opvallende zet van Alfred Schreuder zijn, want de linkspoot speelde al vier wedstrijden op rij als rechtsbuiten.

In de voorhoede verwacht men opnieuw Mohammed Kudus in de spits. Het betekent dat Brian Brobbey - die werd geselecteerd voor Jong Oranje - opnieuw op de bank plaatsneemt. Op rechtsbuiten zou dan Steven Berghuis terechtkomen, terwijl Steven Bergwijn zijn vaste plek links in de voorhoede vasthoudt.

Ajax en AZ nemen het zondag om 16.45 uur tegen elkaar op in het AFAS Stadion. Beide ploegen kwamen doordeweeks in actie in Europees verband, waarbij de Alkmaarders meer succes boekten. Ajax verloor met 2-1 van Liverpool, terwijl AZ met 4-1 wist te zegevieren tegen FC Vaduz.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Pasveer; Rensch, Timber, Bassey, Blind; Álvarez, Taylor; Berghuis, Tadic, Bergwijn; Kudus.

Scoort Bergwijn het eerste doelpunt in Alkmaar? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties