Brobbey enige speler Ajax in selectie Jong Oranje

door Justin Fokkens 36

Bron OnsOranje

Brobbey enige speler Ajax in selectie Jong Oranje

door Justin Fokkens 36

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey is de enige speler van Ajax in de definitieve selectie van Jong Oranje. De spits behoorde tot de voorselectie van het Nederlands elftal, maar viel uiteindelijk af. Nu mag de spits zich melden bij het elftal van trainer Erwin van de Looi.

Ook Jay Gorter behoorde tot de voorselectie van de beloften van Oranje, maar de doelman wist niet tot de definitieve selectie door te dringen. Veel jonge Ajacieden werden vrijdagmiddag door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de selectie van de hoofdmacht van Oranje. Zo mogen Devyne Rensch en Kenneth Taylor zich de komende interlandperiode laten zien.

Jong Oranje speelt vrijdag 23 september een oefenwedstrijd in en tegen België. Beide ploegen wisten hun kwalificatiepoule te winnen en zijn geplaatst voor het EK in 2023. Op dinsdag 27 september treedt de ploeg vervolgens in een uitwedstrijd aan tegen Roemenië.

Gravenberch

Ook Ryan Gravenberch behoort tot de selectie van Jong Oranje. De oud-Ajacied was, net als Brian Brobbey, in de voorselectie van het Nederlands elftal opgenomen. Uiteindelijk wist ook de middenvelder van Bayern München niet door te dringen tot de 25-koppige selectie van Louis van Gaal. Zodoende mag de middenvelder zich melden bij Jong Oranje.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.