AD verwacht Šutalo weer in Ajax-basis voor duel met Sparta Rotterdam

door Timo Suur 50

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Šutalo weer in Ajax-basis voor duel met Sparta Rotterdam

door Timo Suur 50

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Josip Šutalo in de basisopstelling staat van Ajax voor het duel met Sparta Rotterdam. De Kroaat keerde tijdens de inhaalwedstrijd tegen RKC Waalwijk terug van een lichte blessure en de centrale verdediger mag dus weer zijn opwachting gaan maken vanaf de aftrap tegen de Rotterdammers. Dit betekent dat Devyne Rensch weer als rechtsback gaat spelen, terwijl Anton Gaaei op de bank begint.

Onder de lat geniet Diant Ramaj nog altijd de voorkeur ten opzichte van Gerónimo Rulli. De Argentijn is hersteld van een schouderblessure en hij maakt weer deel uit van de wedstrijdselectie, maar Ajax-trainer John van 't Schip geeft de voorkeur aan Ramaj. Gaaei was, mede door de afwezigheid van Šutalo, de laatste weken de rechtsback van Ajax, maar tegen Sparta Rotterdam staat Rensch weer op deze plek. Het hart van de verdediging wordt gevormd door Šutalo en Jorrel Hato, terwijl Ar'Jany Martha op linksback de voorkeur krijgt boven Borna Sosa, Gastón Ávila en Anass Salah-Eddine.

Op het middenveld zullen volgens het medium geen veranderingen plaatsvinden bij Ajax. Benjamin Tahirović is de laatste wedstrijden de verdedigende middenvelder van dienst en dit zal ook tegen Sparta Rotterdam het geval zijn. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson complementeren het middenveld. Laatstgenoemde laat zichzelf onder Van 't Schip nadrukkelijk zien en mag zich opnieuw vanaf de aftrap bewijzen.

Ook in de aanval zullen er geen wijzingen zijn voor het duel met Sparta Rotterdam. Steven Berghuis speelt vanaf de rechterflank, terwijl aanvoerder Steven Bergwijn vanaf de linkerkant voor gevaar moet gaan zorgen. In de punt van de aanval staat opnieuw Brian Brobbey. De spits is de laatste weken goed in vorm met onder meer twee doelpunten tegen Olympique Marseille (4-3 verlies) en hoopt ook tegen de Rotterdammers weer voor treffers te zorgen.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Ramaj; Rensch, Šutalo, Hato, Martha; Tahirović, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Ajax telt met de Ajax Cadeaukalender af tot kerstavond 2023!

Wedden dat Ajax wint van Sparta? Krijg 50 of 100 keer je inzet terug als Ajax wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.