AD verwacht basiself met Conçeicao en Bergwijn, Tadić begint als spits

door Gino Haverkamp 58

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht basiself met Conçeicao en Bergwijn, Tadić begint als spits

door Gino Haverkamp 58

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat van de teruggekeerde Ajacieden in ieder geval Jurriën Timber, Edson Álvarez en Steven Bergwijn aan de aftrap verschijnen zaterdagavond, wanneer Ajax FC Twente ontvangt in de Johan Cruijff ArenA. Steven Berghuis en Mohammed Kudus zouden het in dat geval moeten doen met een reserverol. Ook de spitspositie kent onzekerheden.

Eén ding staat vast volgens het dagblad: nieuwkomer Gerónimo Rulli is gehaald voor de basis en derhalve staat hij voor zijn Eredivisiedebuut. Zijn officiële Ajax-entree maakte hij woensdag al, toen er met 0-2 werd gewonnen van FC Den Bosch. Voor de Argentijn staat een viermansverdediging bestaande uit Jorge Sanchez, Jurriën Timber, Devyne Rensch en Calvin Bassey. Rensch en Timber zouden in dat geval het centrale duo vormen.

Op het middenveld is geen plek ingeruimd voor Berghuis, die afgelopen week ziek was. Álvarez keert wel terug, ook al kampte hij enkele dagen geleden nog met griep. Hij wordt vergezeld door Davy Klaassen en Kenneth Taylor.

Voorin is het vooral onzeker of de tegen NEC geblesseerd uitgevallen Brian Brobbey fit genoeg is om te beginnen. Het AD denkt van niet en ziet in Dušan Tadić de spits van dienst. Hij wordt op de flanken ondersteund door Bergwijn en Francisco Conceiçao, die een goede indruk achterliet tegen FC Den Bosch en NEC.

Vermoedelijke opstelling Ajax

Rulli; Sanchez, Timber, Rensch, Bassey; Álvarez, Taylor, Klaassen; Conceiçao, Bergwijn; Tadić

Weet Klaassen wederom te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente?!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.