Derksen vernietigend: 'Een wanprestatie'

GinoHaverkamp, 20-08-2019 om 23:40, 10252 views, Veronica |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

'Ik heb Ajax niet zo slecht zien spelen als vandaag', aldus analist Wim Kieft bij Veronica na afloop van Ajax - APOEL Nicosia. Het moge duidelijk wezen; Kieft en collega-analist Johan Derksen vonden dat Ajax allesbehalve goed speelde dinsdag op Cyprus.

'Een wanprestatie', zo noemt Derksen het optreden van de equipe van trainer Erik ten Hag. 'De trainer wekte de indruk dat het ingewikkeld is om dit team te coachen. Hij zag dat spelers de vorm niet hadden voor het combinatiespel waarin de verdediging uit elkaar gespeeld wordt. Hij had ze tot de kerst zo laten spelen. Er was geen plan B. Had met Huntelaar in de spits gespeeld met een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts. En dan vervolgens voorzetten pompen. Het tobde maar wat door.'

Volgens Kieft begint het met zuiverheid. 'Van A naar B spelen. Als dat niet lukt, als je ziet hoe Mazraoui, Veltman en Ziyech de bal inspeelden, dan wordt het lastig. VVV-Venlo speelde identiek, al waren zij minder dan deze ploeg, maar toen hadden ze (Ajax, red.) de rust. Als je niet dwars door het midden kan spelen, dan moet je dat ook niet doen. Ze vielen erg ver terug en dat is verontrustend. Net zoals tegen PAOK.'

Derksen kritisch op Marin

Derksen op zijn beurt hoeft de Ajacieden niet langer meer te horen over het wennen aan elkaar. Hij wendt zich tot Razvan Marin, die hij door de mand vond zakken. 'We horen het iedere week. Ze moeten wennen. Groter gelul heb ik niet gehoord. De Jong is vertrokken en we krijgen Marin terug. Dat went nooit.'

'De coach moest ook twee verdedigers wisselen', vervolgt de analist. 'Die hadden allemaal geel gekregen en dan kan je de klok er op gelijk zetten dat ze weer tegen een gele kaart aanlopen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Ik heb het al zo vaak gezegd.. Ten Hag is een slechte trainer. Met deze selectie een wanprestatie leveren en vervolgens niet ingrijpen. Staat als een professor langs de lijn toe te kijken hoe de CL door zijn vingers glipt. Die assistenten zitten schaapachtig op de bank en lijden mee. Sinds Schroder is vertrokken wordt het een en ander pijnlijk blootgelegd.
0 -2
FreddyAX
Dat durf je te beweren als we zojuist een seizoen hebben gehad waarin we naast de dubbel gewonnen te hebben ook in de halve finale CL zijn gekomen?
Laat je even checken bij de psycholoog man.
0 0
PetrusKeizer
verzin ns n list. zet voorin 2 klassieke buitenspelers (Olsen op links, Schippie op rechts) en slinger de ballen als n repeteergeweer constant voor de pot. opkomende backs (Silooy!) zijn ook welkom. Klaas-Jan maakt t wel af. Geen gepiel meer met zogenaamd verfijnde combinaties. Ouderwets paniek zaaien, dan gaan die cyprioten wel door de knietjes.
0 -2
Hollister
Er verdwijnt 1 speler achterin en onze trainer wisselt vervolgens 3 van de 4 plekken... weg rust, ervaring, coaching. hij blijft maar experimenteren, hij weet het niet omdat hij perse Blind op het middenveld wil met Mazroui.. beiden horen daar niet, aar dat wil onze eigenwijze Tukker niet horen of zien
1 -2
de-Ajacied
Zo slecht vond ik het niet. Alleen centraal achterin is de opbouw veel minder dan vorig jaar. Blind vervangt Frenkie en is wel wat minder. Eigenlijk doet hij hetzelfde als vorig jaar maar maar dan in zijn eentje. Martinez en vooral Veltman zijn minder inschuivend en opbouwend dan de Ligt en Blind, dus is er minder creativiteit en minder pressie. Met Alvarez en misschien Schuurs op die plek zal het wel beter gaan
Maar dat afbraakvoetbal van Hapoel en al die irritante schwalbes maakte het extreem moeilijk. Dan is 0-0 jammer maar acceptabel
1 -6
Hollister
Specsavers heeft een mooie aanbieding deze week.. ik zou als ik jou wel ff een kijkje gaan nemen.....pfffff
4 -2
PetrusKeizer
is trouwens best lastig. een kijkje gaan nemen als je keihard n bril nodig hebt :)
2 0
waayop
Het meest verontrustende is misschien wel de passieve houding van Ten Hag. Verontrustend is ook dat Ajax in de laatste 5 CL thuisduels 11 doelpunten tegen heeft gekregen. Dat wordt bibberen volgende week.
6 -2
FreddyAX
Ik word nu al schijtziek van al die betweterige opportunisten die, na een seizoen als het vorige , Ten Hag beginnen af te zagen.
Ook vorig seizoen en het seizoen daarvoor en het seizoen daarvoor en..... startten we niet goed,ook dit elftal heeft tijd nodig om er te staan.
Als jij een methode weet om die fase over te slaan hoor ik het graag,maar die heb je niet want die is er niet.
0 0
3*stars*3
4 van die 5 tegenstanders waren ook geen kleine jongens hè?
Komend weekend hebben ze vrij en volgende week knallen ze APOEL eruit.
1 -2
MrMartinez
In de Ajax-filosofie begint de aanval bij de doelman en de verdedigers. Daar ging het mis, en in het bijzonder bij Veltman. Er zijn geen excuses denkbaar voor zijn optreden als 'routinier' in de defensie. Hij was zeker in de eerste helft veel te traag in de opbouw en mist elke vorm van spelinzicht waardoor hij geen oog had voor de 'derde man' (de afspeelmogelijkheden van de speler die hij wil aanspelen). Bovendien was elke pass op de man en niet in de vrije ruimte. Door zijn optreden liep de opbouw als taaie stroop.
Het leek bovendien alsof hij instructies had gekregen om nooit in te dribbelen.
Marin, die er inderdaad niets van bakte, heeft nog het excuus dat hij nieuw is. Veltman niet. Wat mij betreft kan Veltman in de uitverkoop.
1 -1
Cupmetgroteoren
Veltman is een dommekracht en hoort maximaal rechtsback te staan. Hij kan niet opbouwen, de enige taak die hij kan is een tegenstander uitschakelen op de rechtsbackplaats. Het is onterecht om Veltman de schuld te geven, het is de schuld van ten hag dat hij veltman opnieuw centraal zet terwijl het al lang en breed bewezen is dat dat niet kan.
2 0
FreddyAX
Pass op van de Beek heb jij niet gezien?
Daarnaast was zijn gele kaart zo ongeveer de enige die te rechtvaardigen valt.
Dat gemier op Veltman is gewoon triest, hij werkt altijd hard en heeft bewezen mee te kunnen tegen de Europese tegenstanders.
0 0
noahdepoah
Veltman was al vier jaar geleden ondermaats. Men vergeet dat iedere keer. Ik ben het volledig met je eens. Er zit geen dynamiek in Veltman en zijn tempo ligt gewoon te laag.
1 0
waayop
Veltman deed ook nog wel dingen goed. Zette vd Beek met een prachtige pass voor de keeper.
2 0
MrMartinez
Klopt. Dat was in de 2e helft. Het was duidelijk dat er in de rust met hem was gesproken. Daardoor gaf hij opeens wat diepere passes en dribbelde zelfs een enkele keer in. Helaas deed hij dat niet altijd op het juiste moment.
Spelinzicht is nu eenmaal een talent dat aan Veltman voorbij is gegaan.
0 0
ETM
De opmerking van Kieft is correct, al kun je meer spelers noemen. Ze bleven het maar door het midden proberen, en als al vanaf een flank dan was de voorzet te vroeg.
Maar het was gewoon zo dat echt een hele grote hoeveelheid spelers ruk speelde, van aannames, passes, duels ingaan tot aan keuzes..
Ik vind het gewenningsverhaal ansich niet zo gek, maar kan eigenlijk niet op gisteren slaan. Gisteren 7 basis-veldspelers van vorig seizoen, en het leek helemaal nergens op! Dat gaat dan echt niet om Marin vs Frenkie. Dat gaat om zeer weinig accuraat spel en bijna een helft lang achteruit lopen en geen organisatie.
We zien wel weer dat de restverdediging niet goed staat, en dat er maar matig druk om de bal kan worden gehouden, ook van achteruit. Het staat achterin en op het middenveld gewoon niet goed.
Ten Hag komt weer met Marin naast Blind aan. En dat Veltman weer centraal staat lijkt echt een vooringenomen iets; zovan die heeft Europese ervaring. Ansich een te begrijpen redenering, maar Veltman speelde zo slecht. Mazra viel dit seizoen 1 keer leuk in op het middenveld maar is verre van in goede doen. Ik denk wel waarom niet Schuurs centraal en Veltman dan op zijn inmiddels betere positie van rb. Al dacht TH natuurlijk dat Ajax veel over de flanken zou kunnen aanvallen. Begrijp niet waarom Ajax dat dan niet deed. Of beter gezegd ernaar kon spelen..

Ik vrees verder dat TH een verkeerde weg is ingeslagen met Blind op het middenveld. Daar zie ik hem voorlopig niet van afwijken. Maar zijn routine en rust is toch wat je die laatste linie wil geven? Op het middenveld geeft hij voorlopig imo geen rust. Er gaat eigenlijk opvallend veel fout bij Blind. Ten Hag moet daar ingrijpen, maar lijkt het tot aan CL kwalificatie niet de durven , omdat hij hier nu eenmaal al op in heeft gezet. Zowel Blind als Veltman vond ik echt problematisch. Alles moet komen van Martinez.
Maargoed helemaal afgezien van de keuzes van Ten Hag haalde men een dramatisch niveau. Begreep de frustratie bij Tadic ook, want de aansluiting/pass was steeds te laat, terwijl hij wel zn ding deed. Ik denk dat je m naar 10 had moeten halen.
Vd Beek kwam er nauwelijks in voor, Neres was ook ontzettend aan het kloten. Ziyech was wisselend, maar uit eindelijk onvoldoende. Onana was veruit de beste speler.

En toch heb ik ook het gevoel dat Ajax er over een week wel gewoon zal staan, juist omdat er zo slecht werd gespeeld. Anderzijds slikt Ajax telkens doelpunten.

Ik zal bloed zenuwachtig zijn.
6 0
Aspers73
Ja, iemand moet hem uit zijn hoofd praten om Blind op middenveld te zetten, maar ben bang dat er in zijn staf nu alleen nog maar ja-knikkers zitten nu Schreuder weg is.
0 0
ETM
Kan jij anders niet even op de koffie :)
0 0
Jaridebeste
Ik kan me helemaal vinden in je verhaal.
1 0
FreddyAX
En ik helemaal niet.
0 0
PJK54
De grootste blunders die Marc heeft gemaakt zijn het laten vertrekken van Schone, wat werd die gisteren gemist op het middenveld voor zover we dat hadden, en natuurlijk het vertrek van Schreuder het meesterbrein op de bank, naar de buitenwereld was het Ten Hag maar in het echt was het Schreuder die alles bedacht.
Waarom laat je een dolle stier als Mazraoui in godsnaam staan, nee je verplaatst hem zelfs naar het middenveld, met het gevolg ROOD dat zie je toch aankomen?
1 -1
Bennyben
Laatste 10 jaar is Ajax altijd slecht aan het seizoen begonnen en het werd altijd beter, laat de mensen zich maar druk maken ik weet wel beter
2 -2
PJK54
IK hoop het van harte die spelers van Apoel spelen volgende week het zelfde spelletje en scoren dan 1 maal en einde verhaal CL. Natuurlijk kan ik ook mijn kop in het zand steken en roepen "vroeger" was het begin ook minder maar toen hadden we wel spelers die iets konden betekenen en nu ...Marin eh loopt zichzelf in de weg, Veltman is absoluut geen CV, Blind hoort niet op het middenveld, Tadic als spits was voor één keer leuk maar is uitgewerkt, Neres totaal onzichtbaar. Het wordt moeilijk heel heel erg moeilijk en het missen van de CL is een behoorlijke slag in het budget waar totaal geen rekening mee is gehouden.
1 -1
stefanwillem
Dat laatste valt mee, de begroting is berekend op Europa League.
0 0
Bounce77
We hadden moeten verliezen en het was echt bij far de slechste wedstrijd die ik in tijden van Ajax heb gezien. Meneer Derksen heeft gelijk meneer ten Hag heeft het allemaal bekeken en reageerde totaal niet. Misschien kan iemand zich nog een slechtere wedstrijd herinneren van een Ajacied (behalve Dolberg tegen Tottenham) dan Marin gisteren, maar ik moet zeggen buiten een geniale pass op Donny deed Veltman aardig zijn best net zo slecht te spelen als Marin.
Het is inmiddels zo ver dat het zelfvertrouwen achterin compleet weg is, er worden geen voetballende oplossingen meer gezocht nee gewoon die bal wild een kant op beuken.
Ik heb de alle wedstrijden in de voorbereiding gezien en ik vond Schuurs een goede indruk maken. Waarom niet Schuurs op de plek van De Ligt en de achterhoede identiek aan vorig jaar, Martinez op de plek van de Jong en ik heb gelezen dat Alavarez liefst op het middenveld speelt, die maar een kans geven dan op de plek van Schöne.
4 0
FreddyAX
Dat Ten Hag erg voorzichtig was met wisselen is prima te verklaren ; er waren nogal wat gele kaartjes uitgedeeld toch?
Dat ging in de tweede helft in een hoog tempo verder, je moet dan wel kunnen anticiperen op de situatie.
0 0
Labrador
Kunnen we ook nog normaal doen? Volgens de media is het net of we gisteren met 10-0 hebbe verloren. We spelen 1x zwaar kut, weten dan alsnog 0-0 te spelen en het hele land is van de leg. Auto's rijden niet, het OV ligt plat, koeien geven geen melk meer want Nederlands trots heeft gelijk gespeeld. Het zegt wat over de status van Ajax want dit soort teksten heb ik niet gelezen over PSV en Utrecht.
1 -4
Aspers73
Ik vind Ajax al het hele seizoen ruk spelen! Krijgen enorm veel kansen en goals tegen.
0 0
3*stars*3
Haha maar je zegt het zelf, zegt wat over de status van Ajax.
Maar wat was het gisteren bizar slecht man.
Dat 9/11 spelers niet normale niveau halen was helemaal triest.
2 0
johnantoni
Derksen vond tottenham - ajax 0-1 ook een wanprestatie
1 -5
Ajaxvooraltijd
Aldus de man die prijs na prijs aaneen geregen heeft in zijn carrière als voetballer en altijd bij zuid Hollandse tv zenders zit.
0 -14
ajaxdordtt
Oh, het was goed en Derksen is gewoon anti-Ajax? Gelukkig.
14 0
PetrusKeizer
hehehe
1 0
Lagasj
Dit moet niet te lang doorgaan.
Niemand geloofd er nog in.
Lusteloos en vermoeid en velen op de verkeerde plaats opgesteld door Ten Hag
TH is verantwoordelijk voor deze puinhoop.
Marin.... de zoveelste miskoop. Veltman speelt nog steeds, onbegrijpelijk, Nous mag vertrekken, Martinez zorgt voor onrust, Blind kan het niet belopen op het middenveld, Tadic is z'n gezag kwijt.
En dan met droge ogen zeggen dat "we" alleen iets kopen als het een buitenkansje is.
Wat een deceptie t.o.v. vorig jaar.
Je kan terugvallen, maar dit is bizar.
Nog een paar zulke wedstrijden en Ten Hag kan terug naar z'n dorp.
6 -4
FreddyAX
Dat jij er niet meer in gelooft is jouw probleem maar maak daar niet van dat er dan niemand meer geloof in heeft.
Ten Hag heeft vorig jaar laten zien dat hij een prima trainer is lijkt me,enig realisme is op zijn plaats.
0 0
maluku0348pz
Martinez zorgt voor onrust? Die gozer is juist zo rustig aan de bal en speelde gisteren van alle ajax speler het vaakst de bal naar een medespeler
0 0
Barra
Ja laten we het complete team verkopen en een heel nieuw elftal kopen, dat gaat vaak wel goed. Het was bizar slecht, maar dit mag de spelers ook echt aangerekend worden hoor, want er was niemand die de kar trok. Het was echt gewoon hautain en arrogantie van de spelers, zo van ach dit klaren we wel even op halve kracht.
2 -1
Saanchez
Neem je medicijnen knul, je maakt het gelijk weer zo dramatisch. Ze zijn deze wedstrijd door de ondergrens gezakt maar zo te zien zijn ze allemaal hun krediet volledig kwijt ofzo. Buiten deze pot om is het niveau dit seizoen op een prima hoogte, zeker gezien de jongens die vertrokken zijn. Maken het volgende week gewoon af in de Arena
0 -5
goajaxgo
Maken het gewoon af? Zeker al je geld al ingezet op Unibet?
0 0
ajaxxcied4life
En jij stelt je wel heel erg aan.
0 -5
stopperspil
Ten Hag denkt dat Huntelaar alleen de laatste 20 minuten mag meedoen
1 -1
Cupmetgroteoren
Ik vind het elftal vlees noch vis. Geen herkenbare stijl of organisatie, geen leiders in het veld, niemand die de boel dirigeert, op onana na, maar die staat achterin. Men doet maar wat.
4 0
HsvHoek
Dit was wel degelijk een wanprestatie, maar wat me het meest verontrust is dat we in grote fases van de wedstrijd verschrikkelijk ver door de ondergrens gaan dat was ook in beide wedstrijden tegen PAOK het geval en vanavond dus weer. Het wordt echt tijd voor een goede Europese wedstrijd liefst al volgende week.
5 0
Lewis Hamilton
Marin wennen is onzin. Je kan een bal snel overspelen of je kan het niet. Ik dacht dat we een Feyenoord speler in het elftal hadden. Die kunnen ook niet voetballen, alleen hard rennen.
11 0
FU
Natuurlijk is dit een wanprestatie. Maar Barça of Juventus hadden hier ook geen mooie pot kunnen spelen. Je zou je als speler of coach van Apoel toch je ogen uit je kop schamen voor je eigen ploeg?
Anti-voetbalreclame
2 -5
Cupmetgroteoren
Onzin. Apoel heeft een begroting die een kwart is van die van Ajax. Hebben het gewoon uitstekend gedaan. Dat denigrerende telkens over de tegenstander. Bij paok hetzelfde. Ik zag een paar aardige combinaties bij Apoel. Ajax moet zich de ogen uit de kop schamen.
7 -2
Hollister
Hoezo? Die hadden zo maar kunnen winnen met 3 - 0.. je hebt gewoon nog geluk dat je de boel kan rechtzetten, maar kans is slechts 50%
4 -1