Overmars: 'Staan bovenaan, maar spelen nu onverantwoord'

ThijsZwagerman, 01-04-2020 om 22:35, 12375 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Marc Overmars hoopt na zijn felle statement dat de KNVB alsnog besluit om het restant van de Eredivisie niet meer door te laten gaan. De directeur voetbalzaken van Ajax zegt namens de spelers van Ajax en andere clubs te spreken als hij stelt dat het het beste is om dit seizoen niet meer te voetballen. Tot dusver spraken ook PEC Zwolle en Fortuna Sittard zich uit tegen de hervatting van de Eredivisie.

‘Ik weet dat heel veel clubs er ook zo over denken, gewoon duidelijkheid willen en vinden dat de Eredivisie niet meer moet worden uitgespeeld. De Eredivisie is dood, het leven is eruit, de lol er vanaf: noem het zoals je het wilt’, zegt Overmars tegen De Telegraaf. De directeur begrijpt dat het niet makkelijk is om het seizoen te beëindigen, maar vindt dit wel de beste keuze. ‘Natuurlijk weten we dat er honderd gevolgen aan vastkleven als we nu een streep onder de competitie zetten. Maar die zitten ook vast aan het na 1 juli doorspelen. Wat denk je van Hakim Ziyech die vanaf die datum bij Chelsea onder contract staat?’

Overmars zou het 'superonverstandig' vinden als de Eredivisie dit seizoen toch nog wordt hervat. 'Dan begin je op zijn vroegst in oktober aan een seizoen dat eindigt met EURO 2021. Ik voorspel een chaos van wedstrijden en doorvoetballen in de winterstop. Maar wat als we een strenge winter krijgen? Of een storm als dit seizoen? En dan moeten de clubs ook nog hun internationals afstaan voor vriendschappelijke interlands in de aanloop naar het EK. Het wordt een overbelasting van hier tot Tokio.'

Volgens Overmars heeft zijn duidelijke standpunt niets te maken met feit dat Ajax momenteel de koploper van Nederland is. ‘We staan bovenaan, hebben nagenoeg iedereen weer fit, dus hadden het volste vertrouwen in het behalen van de titel. Maar spelen is nu onverantwoord’, stelt de voormalig buitenspeler, die wel vindt dat Ajax ook zonder landstitel recht heeft op een Champions League-(voorronde)ticket. ‘We staan bovenaan en hebben de afgelopen seizoenen verreweg de meeste punten voor Nederland in Europa behaald, de finale van de Europa League en de halve eindstrijd van de Champions League bereikt.’

Ajax helpt clubs met noodfonds

Hoewel de coronacrisis Ajax volgens Overmars tientallen miljoenen euro's gaat kosten, zijn de Amsterdammers nog altijd bereid om andere Nederlandse profclubs te helpen. ‘We zijn er mee bezig om een noodfonds te maken voor alle clubs, zeker ook in de Eerste Divisie, die nu in acute problemen komen’, vertelt Overmars. ‘Uiteindelijk hebben wij die clubs ook weer hard nodig. Waarbij overigens wel aangetekend dat wij onze goede financiële positie, onze buffer, de afgelopen jaren zelf hebben gecreëerd en van niemand cadeau hebben gekregen.’

Voor de directeur voetbalzaken is het tot slot helder wat er nu moet gebeuren met de Eredivisie. ‘Start weer in een gezonde, nieuwe wereld als al het gedoe en gedonder voorbij is. Dat is wel zo respectvol naar alle mensen die nu op de intensive cares voor hun leven vechten. En wie zegt mij dat de stekker begin juni of juli niet alsnog uit de Eredivisie wordt getrokken? Kijk hoe we drie weken geleden over het coronavirus dachten. En leg de uitspraken van premier Rutte van een maand geleden naast zijn huidige boodschap. KNVB, creëer gewoon nu duidelijkheid!’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hans Kraay Jr.
Overmars for president!

Zo eens met zijn stelling.
2 -1
Van Reenen
Toch nog een kakkerlak die liever zijn club ziet spelen en er meer doden vallen of in elk geval besmettingen volgen. Tja, je moet maar net van een andere planeet komen. Vanmorgen nog gelezen dat Overmars een bom onder de Eredivisie legt en nu volgen AZ en PSV van de top 3 en ADO, PEC, Fortuna Sittard en RKC. En helemaal met jou eens Hans. De top 3 heeft dus het meeste recht op de tickets voor CL en EL.
0 0
De Stift
Ik vind het sterk dat Overmars zich zo duidelijk uitspreekt. Je kan er voor kiezen dit seizoen te eindigen zonder kampioen en de huidige stand te gebruiken voor de Europese kwalificatie. Op basis van de prestaties afgelopen jaren is het legitiem dat Ajax CL mag spelen. En gezien de prestaties dit seizoen dat AZ de voorronde in gaat. PSV en Feyenoord gaan dan ook Europa in.
1 -1
BokkieBokstra
Dan ben ik voor AZ in de CL, heeft zich duidelijk de sterkste getoond in de onderlinge duels. Maar vind het waanzin, Ajax de CL omdat ze bovenaanstaan. Leg dat andere clubs maar eens uit en de clubs die ook niet willen uitspelen staan link voor de degradatie. Iedere club haalt er zijn voordeeltje uit. Waar is van der Sar?
0 0
blava
Als het tot een gerechtelijke procedure komt verliezen de KNVB en de UEFA het altijd. De gezondheid van spelers, ondersteunend personeel en toeschouwers staat altijd voorop. Alleen daarom al staat Overmars sterk. De voetbalclubs hebben een zorgplicht voor hun personeel, inclusief voetballers. Geen enkele werkgever gaat zijn werknemers blootstellen aan dat risico's.
0 0
Woodenshoe1
De zorg om de verdeling van de Europese plekken lijkt me ook nog wat voorbarig. Wie zegt dat er na de zomer gewoon weer door Europa gevlogen kan worden?

Gewoon kappen met alles zoals Marc zegt. En dan nieuwe plannen maken voor komend seizoen zodra er duidelijkheid is wat er in Augustus/September mogelijk is.
0 0
blava
Prioriteit moet worden gegeven aan het opstarten van fabrieken, scholen en universiteiten. Al het andere is bijzaak. Blijkbaar vindt de UEFA zichzelf belangrijker. Ooit gedacht aan de reputatie van de sponsors van voetbalclubs en UEFA. Sponsors zullen niet echt blij zijn met het huidige idee van de UEFA. Een uitnodiging voor een tweede golf van besmettingen. De Spurs vragen nu een ww uitkering aan voor ondersteunend personeel, terwijl spelers een loonsverlaging weigeren. Het moreel besef is 100% afwezig en elke weldenkende sponsor zou zijn contract met zo'n club moeten verbreken.

De UEFA vertegenwoordigt niet allen de Engelse clubs maar ook clubs uit Centraal en Oost Europa. Juist in die landen wordt de piek van besmettingen in Juli verwacht. Elk land heeft zo zijn problemen en juist het stellen van zo'n deadline is idioot onder de geven omstandigheden.
6 0
Babayaka
Een artikel verder wordt beweerd dat voetbal ook deel uit maakt van de maatschappij..

Nou misschien het personeel erom heen, maar wat op het veld staat zeker niet, die voelen zich ver verheven boven de maatschappij.
1 0
Ajaxbrl
Helemaal gelijk Marc!!
1 0
Chris86
Hulde Marc, hulde! Prima reactie; gewoon met een schone lei beginnen. De lol is er voor dit seizoen gewoon af. Punt.
1 0
Hagmag
Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren met spelers wiens contract afloopt en Ziyech die zich op 1 juli bij Chelsea gaat melden. Mag Anthony vanaf 1 juli mee gaan spelen ?
Het woord competitie vervalsing gaat nog vaak vallen.
Deze beslissing is alleen maar gebaseerd op geld van TVrechten die nog geïnd kunnen gaan worden.
Voor 1 juni hier in NL geen wedstrijden ook niet zonder publiek.
Spelen zonder publiek in het stadion........!!!!!
Hoeveel supporters zullen zich gaan verzamelen buiten c.q. naast het stadion ?
Is daar al aan gedacht en is dat wenselijk gelet op de situatie op dit moment ?
Rutte moet geen duizenden supporters willen rondom de stadions in NL, want dat gaat gebeuren wat ik je voorspel.
Nog veel vragen en geen antwoorden. Eerst maar eens dat CV spook zien weg te jagen uit NL.
1 0
OpaVerteld
Overmars is een van de weinigen met een gezond boeren verstand.
Zijn voorstel zal, zelfs als het niet gesteund wordt door knvb en uefa, de finale uitkomst van dit probleem blijken te worden gedwongen door de omstandigheden.
Dit seizoen is over en uit en je mag alleen maar hopen dat het nieuwe seizoen op tijd en in volle glorie zal beginnen. Zelfs dat is niet zeker, maar laten we daar op sturen.
5 0
Bjorn2321
Mocht de KNVB de competitie willen hervatten, moet Ajax (en ik hoop op andere clubs) gewoon weigeren. Dan maar geen CL volgend jaar en evt punten in mindering, maar KNVB heeft echt een enorm bord voor zijn kop. Na juni krijg je sowieso competitie vervalsing en eerder is absoluut geen optie.
Ik denk niet eens dat KNVB zou durven te straffen, maar ik zou als Ajax zijnde ook direct een rechtszaak tegen de KNVB aanspannen.
4 -1
Cello
Velen lijken te vergeten, dat zonder vaccin, maar met het versoepelen van de restrictie's je enorme risiko's neemt als eenmaal het toppunt van de crisis geweest is. Voordat je het weet laait het weer op en kan je helemaal opnieuw beginnen... met alle gevolgen van dien.
6 0
MichelAngelo66
Dat zal dan ook in fases moeten gebeuren. Je kan dit door gaan in de huidige situatie. Het is heel makkelijk om te roepen “het geld regeert”, maar deze (gedeeltelijke) lockdown is economisch niet vol te houden. Dat gaat zoveel meer levens kosten dan er nu gered worden. Dat lijken mensen te vergeten.
0 0
TontoKarnaggel
Dat kan wel zo zijn maar hallo.... er bestaat nog zo'n 5 % kans dat feyenoord er in slaagt om Ajax van de titel te houden. En mocht dit gebeuren dan kan bijna heel nederland weer massaal "helemaal niets in Amsterdam" zingen en staat Ajax weer heerlijk voor lul. Stel je nou toch eens voor dat dat lukt, dan neem je de kans op een nieuwe pandemie toch gewoon op de koop toe? Prioriteiten stellen heet dat...
4 -1
insectenverdelg
Ik denk dar her 0,5 % kans is, maar het is wel een kans. Dar kunnen ze niet al te vaak roepen 10 wedstrijden voor het einde.
1 0
Sterspeler
Het geld regeert
1 0
JOHANisGOD
Precies.
1 0
Stamhoofd
Kunnen ze op basis van de huidige stand niet extra punten toekennen aan clubs bij de start van het nieuwe seizoen? Lijkt mij het meest eerlijk en zo is dit hele seizoen niet voor niks geweest.

Bijvoorbeeld
nummer 1 krijgt + 12 punten
Nummer 2 krijgt + 9 punten
3 t/m 5 krijgt 6 punten
6 t/m 10 krijgt 3 punten
Enzovoort
0 -3
Cello
In Engeland hebben ze zelfs Wimbledon (met finale begin augustus) al afgelast..... en voetbalbonden maar denken dat ze voor 3 augustus wel even de competitie's zouden kunnen uitspelen. Ik denk dat als de FA niet tot een zelfde beslissing komt, dat Boris Johnson het ze expliciet zal gaan verbieden. En zo zal het in al die andere landen ook zijn, dat de regeringsleiders de restrictie's niet opheffen en alleen al daardoor geen voetbal mogelijk is, zelfs niet zonder supporters. Want met spelers en staf op het veld zouden er dan al teveel mensen samen komen, wat dan niet toegestaan is.
4 0
BokkieBokstra
Als je nu iedereen test die erbij betrokken is. En je moet even zien hoe het er over 2 maanden voorstaat. Is het crisis dan niet maar we weten het nog amper. Zonder publiek op neutraal terein.
0 -5
Cello
Een test is altijd een moment opname. Vandaag negatief kan morgen of overmorgen, omdat je toch contact hebt met anderen, ondanks alles positief zijn. Besmetting ligt gewoonweg op de loer. En het is al bewezen dat dit coronavisus besmettelijker is (makkelijker zich verspreid) dan de normale griepvirussen.

Eigenlijk neem je een groot risiko zolang er geen vaccin is tegen dit coronavirus. En dat zou de vraag moeten zijn...ben je over een maand, terwijl er geen medicijn of vaccin beschikbaar is, bereid om het risiko op besmetting te nemen, wetende wat de gevolgen ervan kunnen zijn.
Want het verhaal, zoals het in het begin was, dat alleen de ouderen en mensen met onderliggende kwalen een groot risiko lopen.....dat is ook al achterhaald. Immers ook jongere mensen lopen groot gevaar en kunnen dit niet overleven. Zijn ook wereldwijd al genoeg voorbeelden van. Gisteren nog een tiener in Engeland die het leven heeft gelaten nav corona.
1 0
BokkieBokstra
Ah, daar ben ik het ook wel met je mee eens. Ik had het al snel geschoten afzondering is het best. Ben mantelzorger. Kan niet anders. Maar ik denk dat er uiteindelijke afwegingen en risico's genomen gaan worden. Want dit zou betekenen dat we er nog een jaar uitliggen totdat er echt een algemeen beschikbaar medicijn/vaccin is. De economie gaat trouwens met die scenario volledig ten gronde. Blijft niets van over. En dan moet je ook niet meer hebben over competities volgend jaar, Ajax maar wat graag in het miljoenbal (zwakke aan overmars zijn verhaal) dan gaan we een jaar op deze voet verder.
0 0
ajaxdordtt
En groot gevaar voor jonge mensen is onzin.
0 -5
talent020
Zeg dat maar tegen die ouders uit Duitsland en Engeland die hun kinderen van 12 en 13 verloren... ja het is een klein percentage maar ook kinderen en Jonge mensen kunnen het loodje leggen
0 0
ajaxdordtt
Dat kunnen ze helaas sowieso.
0 0
FreddyAX
Nee hoor gewoon de realiteit of je vind dat kinderen van 12 en 13 daar niet toe behoren misschien.
0 0
Cello
Dan hoop ik voor jou, uitgaande dat je nog tot de jongeren behoort, dat wanneer jij het oploopt, dat jij gelijk krijgt...

Even voor de duidelijkheid en dat is los van leeftijden, op CNN was er een medisch expert op gebied van virussen, die wist te melden, dat mocht je met beademing op de IC komen te liggen, dat je kans op herstel en dus blijven leven 20% is. Kortom....kom je op de IC te liggen mèt beademing (wat meestal het geval is als het om corona gaat) dan heb je een kans van maar liefst 80% dat je het niet gaat redden....

Vind jij dergelijke percentages onzin?. Durf jij zo'n risiko aan te gaan?.
2 0
ajaxdordtt
Bron aub. Dus 80% van iedereen op de IC overlijdt? Onzin.
0 -2
Cello
Lees...een medisch expert op CNN.
2 0
Babayaka
CNN, Melden die ook niet dat het aantal gevallen in china veel hoger is dan dat die geweldige chinezen hebben gemeld in ?
0 0
ajaxdordtt
Kan het nergens vinden.
0 -3
JOHANisGOD
Ja joh, jongeren die op de intensive care liggen.

Niks aan de hand.
1 0
korem
Is geen onzin ! Of vind jij terecht komen op de IC geen groot gevaar ? Volgens mij liggen daar ook nagenoeg net zo veel jongere mensen dus onder de 50
2 0
ajaxdordtt
Naar de mortaliteitscijfers kijkend is in een auto stappen een stuk gevaarlijker voor jonge mensen.
0 -4
Cello
En dus..??? Omdat in een auto stappen dodelijker is voor jonge mensen is het verhaal mbt corona en jonge mensen onzin?.
1 0
ajaxdordtt
Ik neem Corona hartstikke serieus. Maar dat paniek zaaien is nergens voor nodig, kijkend naar de cijfers.
0 -3
FreddyAX
Je neemt Corona niet serieus maar denkt echt dat je er wel iets van begrijpt , even voor de duidelijkheid; er zijn jonge kinderen gestorven aan Corona.

Ook zal voetbal voor publiek een ramp worden , we weten dat Atalanta - Valencia een belangrijke factor is gebleken bij het verspreiden van het virus.

Klets dus niet uit je nek zou ik zeggen.
0 0
ajaxdordtt
Ik begrijp niks van Corona. Wel van statistieken. En die zeggen dat jongeren weinig te vrezen hebben.

En de rest van je plempsel heeft wederom niks met het onderwerp te maken.
0 0
korem
Wat ben jij dom ! Wat zie jij aan de cijfers ?
1 0
ajaxdordtt
Duitsland komt uit op 0.5 death rate, en lang niet iedereen wordt getest. Zal in werkelijkheid rond de 0.2 liggen. Nog veel. Maar het overgrote deel hiervan is oud en ziek.
0 -1
korem
Hoeveel mensen hebben Corona ? en hoeveel mensen rijden er wel geen auto ? 2 procent van de patiënten gaat dood aan het virus en dan kan op dit moment de zorg het nog aan er gaat echt geen 2 procent van de mensen die auto rijden dood door een ongeluk
1 0
Cello
@korem...
Tot nu toe zijn er in ruim een maand bijna 1200 doden te betreuren aan het coronavirus. Hoeveel verkeersdoden zouden er gevallen zijn in dezelfde tijd???.
0 -1
ajaxdordtt
1.3 miljoen verkeersdoden wereldwijd per jaar. 1800 aidsdoden per dag, elke dag.
0 -2
FreddyAX
Verschil is dat we ongelukken niet zien aankomen en een keuze hebben of we wel of geen maatregelen nemen.
Corona lijkt me nu een factor waarvan je kunt zeggen dat dit meer dan honderd levens per dag eist en we een keuze hebben om dit wel of niet te beperken.
Iedere keuze waardoor mensen weer aan risico worden blootgesteld is gewoon idioot.
0 0
ajaxdordtt
Eens. Het ging over het enorme risico dat jongeren volgens de heren liepen.
0 0
korem
Je hebt gelijk jongen kunt beter Corona krijgen dan je lul in iemand stoppen nu blij !
1 0
ajaxdordtt
Haha first world problems. Huilen om Corona en lachen om AIDS. Niveautje.
0 -1
korem
Wie lacht er om aids ? Volgens mij heeft niemand daarover iets gezegd behalve jij !
1 0
ajaxdordtt
Tuurlijk schat.
0 -1
korem
Truste ! Denk dat jou nacht nog lang door zal gaan hahaha
1 0
korem
Jij snapt er niks van het gaat niet om het aantal doden. Vergelijk het maar zie voorbeeld hieronder en inderdaad 1.3 miljoen mensen is veel maar in vergelijking hoeveel mensen er wereldwijd in het verkeer deelnemen is dit percentage stuk lager dan dodelijke slachtoffers Corona
1 0
ajaxdordtt
Klopt. We hadden het over jongeren.
0 -1
korem
Misschien 50 of 60
1 0
korem
Veel en veel minder zoveel doden vallen er niet eens in 1 jaar in het verkeer
1 0
Cello
@korem
Precies!.
1 0
ajaxdordtt
RisiCo*
0 -2
BokkieBokstra
Ben er wel voor dat de competitie zo mogelijk wel uitgespeeld wordt. Al is het afwachten hoe het de komende tijd gaat. Er is nog meer dan 2 maanden te gaan voordat het juni is. We zijn nu drie weken onderweg. Het leven moet ook zijn gang weer nemen en dit zou een mooi statement zijn.
0 -4
Babayaka
Ja in 2025 ergens. Gewoon in nederland de competitie afbreken, en een jaar niemand inschrijven voor europees. Dat is het eerlijkst
1 0
BokkieBokstra
Dat mag ik toch niet hopen! Dan zitten we hier nog jaren aan vast. Nee rust dan ieder burger maar uit met een burgerbewaking app. Alle burgers een apparaat en telefoon waarmee ze gevolgd kunnen worden. Wie een virus heeft die pak je op net zoals met wie ze contact hebben gehad. Paar weken quarantaine en dan weer loslaten. De manier om het leven weer op gang te krijgen.
0 0
Raoul14
Ben je nou serieus? Geloof je nou echt dat het er over een paar maanden beter uitziet?
0 0
BokkieBokstra
Ja hoor waarom niet al geef ik toe je weet het niet? Het is amper voor te stellen maar we zijn nog maar 3 weken bezig met deze quarantaine. Het gaat nu over 2 maanden verder. Ik vind dat het in ieder geval de kans moet krijgen. Afblazen kan altijd nog.
0 0
Cello
Hoe lang denk je, dat het duurt, nadat de top van de coronacrisis is bereikt, dat alles weer normaal gaat zijn. Vergeet niet dat er geen medicijn is en geen vaccin...
Vergeet niet dat het nog een flinke tijd duurt voordat er helemaal geen coronagevallen meer bij komen, laat staan menselijke slachtoffers te betreuren zijn?.
En we zijn nog niet eens bij de top van de crisis.
En ik kan me voorstellen, dat wanneer het aantal nieuwe gevallen onder een acceptabele grens komt over een paar maanden, dat dan langzaam aan de overheid de regels gaat versoepelen.....maar echt niet eerder. En voetbal, inclusief evenementen waar mensen massaal heen gaan zal helemaal onderaan het lijstje staan waar de restrictie's voor opgeheven worden.

Met een beetje pech start een nieuw seizoen helemaal niet eind augustus/begin september, maar ergens in oktober of november (als we geluk hebben). En dan vermoed ik dat publiek niet welkom is, want een vaccin zal er op zn vroegst pas begin volgend jaar zijn.
2 0
Sterspeler
Ik ga er vanuit dat we anderhalf jaar verder zijn voordat het leven enigszins normaal wordt. Je zit straks met het najaar hoogstwaarschijnlijk weer met een terugkomst van het virus. En al is er een remedie, dat gaat hard gespeeld worden.
2 0
ajaxdordtt
Jij bent echt zo'n glas is halfvol type he?
0 0
Babayaka
2020 wordt er niet gesport, let maar op.
Geen voetbal, geen tennis, geen tdf, geen F1.
En heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel failliete ondernemingen.
Fijne Pasen alvast.
0 0
BokkieBokstra
Daar zit ik ook aan te denken, dat wordt nog een verhaal. Alles waar mensen bij elkaar komen concerten, festivals, wedstrijden hoe gaat het allemaal weer op gang komen. Of gewoon het cafe in. Alleen daarom vind ik het goed om een poging te doen toch de competitie uit te spelen.
1 -1
Bapinho
Ajax is niet degene die andere clubs het hoofd boven water moet houden. Daar heb je UEFA/ FIFA of KNVB voor.

Kopen ze maar een spits minder daar
0 0
Babayaka
Uefa koopt geen spits toch ? maar wel kopen ze maar wat minder scheidsrechters om, om het competitie verloop te beinvloeden. We weten allemaal, wie de uefa en fifa aan kop willen hebben staan van de clubs en landen.
0 0
Cello
Nog los van het feit dat plaatsing voor het volgende Europese seizoen veel geld betekent (zeker daar waar het AZ tov Ajax aangaat mbt CL) hebben gewoonweg al die clubs het nodig om de competitie uit te spelen vanwege de tv-gelden. Dat zijn inkomsten, die ze totaal niet kunnen missen, maar wel mislopen omdat er geen wedstrijden worden uitgezonden.

Eigenlijk hetzelfde probleem als menig club heeft in de grote competitie's, waar ook de meerderheid compleet afhankelijk is van die tv-inkomsten, maar dit nu ook mislopen.

Je hoort ook niet voor niets dat heel veel clubs met hun spelers aan het onderhandelen zijn om salaris in te leveren. Je hoort wel geruchten over meer dan 50-60% inlveren, zodat clubs niet omvallen. Immers....salarissen kunnen dan veelal niet meer betaald worden. En Europees gezien zitten er grote clubs tussen...
1 0
Babayaka
tv geld in nederland hebben ze al binnen, In nederland gaat het juist om recettes, echter ze willen zonder publiek spelen, dus evengoed geen recettes en verkochte broodjes kroket. Dus het hele uitspelen is overbodig. Fox heeft al aangegeven namelijk dat het tv geld gewoon wordt doorbetaald. Aldus dat Blondje.
0 0
BrandjeXL
Wat is nu je punt? Je schrijft een lap tekst maar jouw standpunt zie ik er niet tussen.
0 -1
Cello
Nou...waar het hieronder bij velen over gaat dat dingen Ajax misgund worden als de competitie direct beëindigd zou worden op dit moment.
Misschien geldt dat op supporterniveau, maar daar waar het de clubs om gaat is dat geen wedstrijden spelen direct betekent dat er geen wedfstrijden worden uitgezonden en dat tv-inkomsten misgelopen worden. Veelal voor clubs inkomsten die niet alleen broodnodig zijn, maar gewoon van levensbelang.
1 0
korem
Maar tv gelden hangt toch samen met fox sport abonnementen die afgenomen worden, kan me voorstellen dat die massaal opgezegd worden en dat je dan in juni of aug 1maand dan alles inhaalt zal dus tv geld ook niet terug brengen lijkt me en supporters in stadion zal helemaal niet gebeuren dus die inkomsten kunnen ze ook vergeten
0 0
MrPink
Ga weg met je noodfonds van Ajax. Regelt de knvb maar lekker.
2 0
Danos
Geen noodfonds met Ajax geld, laat maar wat clubs omvallen.

Als je in economische goede tijden niet genoeg vet op de botten kan creeeren dan moet je afvragen of je wel levensvatbaar bent.
Kunnen we gelijk de competitie wat moderniseren.
4 -1
ajaxminimax
Zal mooi zijn dat meer clubs zich hier achter gaan scharen, graag ook veel spelers en nog zaakwaarnemers, dan kunnen ze niets meer anders. Voetbal is bijzaak, eerst maar weer de gezondheid op peil brengen.
2 0
Arie Vink
Het is ook klaar. Degene die door willen spelen zien liever niet dat Ajax, die al het hele seizoen op 1 staat, naar de CL gaat op zo een manier. Niet eerlijk voor az roepen ze dan. Alsof onderling resultaat opeens geldt. De haat van het overgrote deel van de voetballiefhebbers naar Ajax is deze tijd weer goed te zien. Hilarisch.
3 0
Redrum
Ja het is zowel hilarisch als deprimerend. Op basis van wat heeft AZ in vredesnaam recht op een CL-plek? Ajax heeft alleen vorig seizoen al meer CL-wedstrijden gewonnen dan AZ in zijn hele bestaan volgens mij. Daarnaast heeft AZ geen enkele speelronde boven ons gestaan en de enige reden dat ze dit jaar twee keer van ons wonnen is dat wij meerdere blessures hadden en zij niet. AZ mag blij zijn dat ze tweede staan, want dat is voor hun een wereldseizoen. Recht op meer hebben ze absoluut niet en het zou ook zeer schadelijk zijn voor het Nederlands voetbal. Dit AZ gaat namelijk geen punt pakken in de CL, dat kan ik je nu al op een briefje geven.
3 0
VoorOnzePloeg
maar geld moeten we toch allemaal geven
0 0
Markopantelic007
Het zal me niets verbazen als de KNVB ons gaat naaien met een beslissingswedstrijd tussen Ajax en AZ of zoiets. Onder druk van half Nederland die het zielig vindt voor AZ en Ajax het natuurlijk niet gunt. Kijk het is ook lullig voor AZ, maar dat virus is nog veel lulliger voor veel andere mensen. Bovendien hadden ze maar gewoon meer punten moeten halen.
2 0
BrandjeXL
De KNVB gaat echt niet alles afgelasten op een beslissingswedstrijd tussen Ajax en Az. Dan gaan andere clubs, ook in KKD, zeuren waarom zei dat niet mogen. Verder is iedereen dan klaar maar moeten de spelers van Ajax en Az fit worden voor een wedstrijd die ze toch niet mogen spelen.
2 0
Redrum
Je speelt het seizoen uit of je eindigt het hier. Een beslissingswedstrijd is nooit een optie, alleen bij een gelijke stand, een gelijk doelsaldo, een gelijk aantal doelpunten voor en een gelijk onderling resultaat. Dat die kroegtijger van een Theo het opperde wil niet zeggen dat het ook een realistische optie is om dit seizoen te beslissen. Dat is ook precies de reden dat de KNVbitch zich nog steeds krampachtig achter de plannen van de Uefa blijft scharen.
1 0
JOHANisGOD
Ajaxdordtt, joehoeeeeeeeeeeeeee .....
0 -2
Mikee
Ga je dat overal posten?
1 -1
JOHANisGOD
Ja.
0 -1
Cello
Doe nou niet...
1 0
BrandjeXL
Tegen de TG zelfs gezegd dat Ajax desnoods uit de competitie stapt. Straffe taal van Marc. Zeer sterk optreden.
4 0
atalantanio
Dat had hij beter niet kunnen zeggen, Ajax kan geen kant op dus aan zo een dreigement heb je niets.
0 -2
AjaciedRK
Nu hopen dat een meerderheid in de Eredivisie even slim is als onze topper.

Pec, fortuna, emmen, rkc volgen al. Psv wil ook duidelijkheid. De graafschap heeft in de kkd er al geen zin meer in.

Alleen groningen met rara een gudde aan het roer wil nog uitspelen mét publiek.
2 0
Hollister
Tja, Ajax en de rest tegen 2x Gudde en Feyenoord, PSv en Ajaxhaters.. denk zelfs dat de leiding van AZ zich prima kan vinden met een voorronde CL plek .. het zijn voor die Feyenoorders en PSVers die dwars liggen
2 0
Redrum
Psv wil alleen maar duidelijkheid omdat ze dan geen play-offs hoeven te spelen en stiekem hopen ze zelfs nog de voorronde CL-plek van AZ te jatten. Elke club denkt alleen maar vanuit zijn eigen belang. Alleen de clubs die nog denken te kunnen stijgen zullen door willen spelen. De clubs die baat hebben bij de huidige stand zullen het direct af willen blazen en clubs die al nergens meer om spelen hebben er geen zin meer in. Men zal denken dat Ajax gebaat is bij stoppen op dit moment, maar ik vind dat grote onzin. Ons wordt gewoon een nieuwe landstitel ontnomen als we nu stoppen. Een fit Ajax is met afstand de beste van Nederland en Ajax was alweer bijna fit voordat de competitie werd stil gelegd.
1 0
Amsterdam Loyals
Rake woorden!
0 0
ghouleseddik
Marc toont leiderschap _O_
0 0
FreddyAX
Amen!!
0 0
sucre
Sterk Marc!! Waar zijn de andere clubs?! En ja hoor... Ajax moet andere clubs helpen, maar dankbaar??
0 0
Bjorn
Die laatste alinea is even een reality-check.
1 0
Deepblue
Die vond ik het zwakst. De andere alinea's waren prima.
0 0