Nieuwe maatregelen: Geen Eredivisie tot 1 juni

ArthurV, 23-03-2020 om 19:10, 26025 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De regering heeft besloten dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten meer mogen plaatsvinden. Dat betekent dat de Eredivisie in ieder geval tot deze datum niet zal worden hervat. 

Het kabinet maakte maandag bekend dat alle evenementen van de komende periode niet mogen doorgaan. Hierbij is ook de ondergrens van honderd personen niet meer van toepassing. Oorspronkelijk waren de maatregelen tot en met maandag 6 april van kracht. De UEFA had het uitgangspunt om de nationale competities voor 30 juni af te ronden, maar dit lijkt voor de KNVB een onmogelijke opgave. 

Nu er tot 1 juni geen groepen mensen bij elkaar mogen komen, lijkt het er ook op dat er voor die tijd niet zal worden getraind. De komende dagen wordt waarschijnlijk duidelijk of het seizoen 2019/20 definitief ten einde is.

KNVB

De KNVB heeft nog geen idee wat de precieze gevolgen zullen zijn voor het Nederlandse voetbal. 'De consequenties zijn nu nog onbekend', laat een woordvoerder desgevraagd weten aan De Telegraaf.

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Hallo moderators van AS. Kunnen jullie die irritante kop van Gudde verwijderen? Ik heb hem nu wel genoeg gezien.
0 0
Arie Vink
Kampioenschap hoeft niet uitgeroepen te worden. Stand is wat het is. Ajax CL, AZ vCL. Terecht ook!
1 0
Daneman
Proficiat ajax met ut kampioenschap. Op het einde was de pijp leeg, maar toch terecht
1 0
ErikDeBosz
Dit seizoen is gewoon ten einde. Ajax zal het sowieso niet accepteren om na 31 juni door te voetballen.
0 0
ghouleseddik
Juni heeft 30 dagen :P
4 0
chloorbestendig
Gewoon nokken met dat seizoen, gezondheid is geen spelletje.
Kampioen worden of niet interreseert me verder geen ene reet, dat komt volgend jaar wel weer, als we die rechtstreekse plaatsing CL maar krijgen waar we recht op hebben.
2 0
Hagmag
Er mag ook niet meer gevoetbald worden tot 1 juni.
Er mag ook niet getraind worden tot 1 juni met de groep.
Dan is dit seizoen toch klaar.
De eindstand is bepalend voor Europees voetbal volgend jaar.
Ajax speelt weer CL en is rechtstreeks geplaatst, dankzij de UEFAranking punten door Ajax verdiend voor het NL voetbal.
Of er een kampioen uitgeroepen moet gaan worden.........?????
Terwijl je niet het volledige programma hebt gespeeld en de eindstreep niet hebt gehaald ???
Uiteraard heb ik er geen bezwaar tegen maar wat is de waarde van dit kampioenschap ??
Geen degradatie van RKC en mogelijk ADO, tja waarom niet vraag ik mij af.
De Graafschap en Cambuur promoveren naar de Eredivisie, gaan er dan komend seizoen 4 clubs degraderen ?
0 0
Ajax27
20 clubs ipv 18. Schiet de competitie kwalitatief gezien geen klote mee op. Alleen maar meer speeldata waardoor de kalender nog voller wordt. Topclubs zullen net als top-5 landen een kwalitatief brede selectie moeten hebben om genoeg te kunnen roeleren. Dat wordt lastig met onze budgetten. Alleen Ajax zal dit bij kunnen benen. Ik denk dat we hierdoor alleen maar meer kwalitatief slechtere wedstrijden gaan zien.
0 0
Libero
Ook voor jou: Deelname CL IS niet gegarandeerd voor de #1 van NL, zeker niet omdat het helemaal niet zeker is of er wel een CL-kampioen komt en of die zich vervolgens via de eigen competitie plaatst.
Stel dat, Liverpool de CL wint, maar de Premier League gestopt wordt en daar geen kampioen toegewezen wordt heeft de #1 van NL gewoon 1 pot vCL te spelen.
0 -1
BokkieBokstra
Dat wordt gewoon een nieuw seizoen volgend jaar. Het is de vraag hoe het er dan voor zal staan er zal een hoop veranderen. Geen hoge transfersommen meer, geld weg, zou me niets verbazen als Ajax volgend jaar met een grotendeels in tact team gaat spelen. Ben ook benieuwd hoe vol de Arena volgend jaar zal zitten.
0 0
Van Reenen
Ja bokkie, je doet je naam eer aan. Voor jou een vraag en voor Ajax een weet. Er is een wachtlijst met 30.000 mensen voor een seizoenskaart. Stel je voor dat 50% ervan afziet. Houd je toch nog 15.000 mensen over. Maak jij je maar druk om andere zaken
0 0
Hagmag
Jij hebt dus geen seizoenkaart ?
Ik wel en volgend seizoen ook.
Waar slaat dit op ?
1 -1
Libero
Misschien is het je ontgaan dat er een ongekende recessie aan zit te komen en niet iedereen zich een seizoenskaart of losse tickets zal kunnen veroorloven?
0 0
BokkieBokstra
Nee, ik heb geen seizoenkaart. Maar denk niet dat de mensen niet meer willen maar dat het misschien wel een financiele kwestie wordt. Ben echt benieuwd, clubs zullen ook moeite krijgen te overleven, spelerssalarissen naar beneden.

In Engeland begrijp ik dat ze pas betaald krijgen als de wedstrijden op TV zijn uitgezonden. Dat wordt ook een slachting.
0 0
Libero
Mwa, die Engelse clubs hebben echt wel wat vet op de botten hoor.
Gaat om een pot of tien? Zolang er na de zomer maar weer gespeeld gaat worden zal het daar wel loslopen voor de meeste clubs. Er zit er natuurlijk altijd wel een tussen die onverantwoorde risico's neemt en dit niet direct op kan vangen, maar dan nog kunnen er dan spelers verkocht worden in geval van nood. Wat natuurlijk wel is is dat de rijkste clubs er garen bij zullen spinnen.
0 0
BokkieBokstra
Ik hoop dat je gelijk hebt. Al denk ik ook, er is al veel geld verdampt. Spelers verkopen, dan moet er ook geld bij andere partijen zijn. Afwachten maar even, het gaat nog even duren en zien hoe het er dan voor staat. Ik snak naar een pot onbekommerd voetbal en fijne wielerwedstrijden.
0 0
Libero
*gespeeld
0 0
Libero
Inderdaad moet er elders wel geld zijn, daarom denk ik ook dat de rijkste clubs zullen profiteren want de prijzen zullen significant gaan dalen.
Ik zal ook blij zijn als er weer gespeld gaat worden, wel pas als het verantwoord is natuurlijk. Maar ik vrees dat het dat in landen als Italië en Spanje nog vele maanden niet zal zijn. En als ik zie hoe nonchalant ze in Engeland zijn geweest en nog zijn (overvolle metro's in Londen bv), dat explodeert ook over een week of twee pas echt.
0 0
EzraAjax95
Trump gaat de aankomende weken de grootste disclosure ooit bekendmaken
1 -1
Libero
Dat zou wat zijn. Tot nu toe heeft hij juist alles lopen ontkennen en de cijfers (van het WHO!) onder het tapijt proberen te schuiven. Het enige wat hij ineens wel toegaf is dat het een pandemie betref, maar de ernst daarvan bagatelliseert hij ten zeerste. Economie boven mensenlevens ...
0 0
Stuyvesant
Nog steeds geen aluhoedje?
0 -1
DeWijsneus
Wat een onzin lees ik hier over CL geld delen. We hebben gewoon recht op CL deelname. Desnoods trekken ze het breder en kijken ze naar de ranglijst, behaalde coëfficiëntenpunten van afgelopen 5 jaar en de stand van de ranglijsten van de afgelopen 5 jaar. Op zo veel fronten hebben wij gewoon recht om als nummer 1 geplaatst te gaan worden. We staan sowieso al heel het seizoen op 1. Nee, houd op hoor met delen. Ajax doet al genoeg in pot.
5 0
Libero
We hebben alleen geen recht op CL-deelname. Eerst maar eens afwachten of er wel een CL-winnaar komt en dan of die zich via de eigen comp kwalificeert. En dan nog of ze hier niet iets bedenken waarbij er toch nog gespeeld wordt en Ajax niet bovenaan eindigt. Alleen nog (laatste week van juni oid) die inhaalwedstrijden spelen en dat de stand laten beslissen bv, waarbij Fey AZ kan helpen en Utrecht er tegen ons lekker vol op kletsen met een Nijhuis als scheids en een VAR die alles negeren. Of na die inhaalwedstrijden een final 4. Jeweetwel, als Ajax nog steeds bovenaan staat. De KNVB deelt nl niet onze mindset dat Ajax kampioen moet worden.
Maar inderdaad, geen enkele reden om vrijwillig iets van gelden te delen met een club die ons hélemaal niets gunt, er is zelfs een lied over dat ik in heel het land heb horen zingen.
0 0
DeWijsneus
Voorronde deelname, hoe je het ook wil noemen. Het gaat even wat te doen met de stand en ranglijst.
0 0
Libero
Oké, ja. Adhv de huidige stand hebben zeker dat recht.
0 0
Rob1706
Als Olympische spelen ook worden uitgesteld of verschoven naar volgend jaar dan kan Antony vanaf 1 juli 2020 wel de hele voorbereiding meemaken.
3 0
DeWijsneus
Interessante opmerking! Inderdaad.
1 0
MPAjax
gaar als je dit jaar opgeeft als verloren jaar ... -_- ze hebben toch wedstrijden gespeeld ..
2 -1
behangdelul
Dat er hier mede-ajacieden oproepen om geen kampioen uit te roepen: wtf?
Ajax heeft heel de competitie bovenaan gestaan en staat bovenaan: wij zijn de kampioen: klaar.
4 -3
Bensco
Snap je punt maar wat voegt die schaal nog toe dan? Het is overduidelijk klaar met de eredivisie voor dit seizoen en een huldiging kunnen we met deze maatregelen ook wel vergeten. Een uitreiking van een schaal zal voor andere clubs een flinke doorn in het oog zijn. Het is diplomatiek gezien beter om dit seizoen stilletjes af te sluiten en gewoon die CL plaatsing aan te pakken.

Dit is in mijn ogen ook wel een redelijke uitslag. 1. Omdat wij overduidelijk de meest CL waardige club zijn 2. AZ op deze manier toch nog wordt beloond voor hun prestaties door voorrondes CL te spelen 3. Feyenoord en PSV sowieso geen mallemoer in de CL te zoeken hebben en dat weten ze zelf ook.
3 0
roodwit007
stuur die schaal maar op naar de arena , over 3 maanden feesten geen gezeik Ajax heeft tie gewoon verdient
2 -2
Restored
Komende 2 maanden kluizenaar spelen
2 0
GrandMasterFlex
Competitie is klaar, ook die inhaalwedstrijd zal komen te vervallen. Al het andere is vervalsing van de competitie
3 0
ron116
Ik hou nog een slag om de arm wat betreft de inhaalwedstrijden die door de storm zijn afgelast.
Utrecht heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan Willem 2. Utrecht staat 6e maar als ze de wedstrijd tegen Ajax zouden winnen dan evenveel wedstrijden en plek 5. Ik verwacht dat de KNVB ook daar naar kijk omdat het wellicht invloed zal hebben wanneer teams aangewezen worden voor voorronde Europa league. Ik ben Ajacied, maar relativeer nu effe. Volgens mij geen uitgemaakte zaak dat dit ook de eindstand is omdat niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld. We wachten af...….
0 0
Libero
Je bent dan maanden zonder speeltijd verder. In zo'n korte tijd op moeten trainen voor één pot lijkt me nogal veel gevraagd terwijl het ook anders kan.
0 0
Bjorn
Ajax en AZ hebben evenveel wedstrijden gespeeld en met 1 speelronde kan Feyenoord AZ niet meer inhalen. In dat opzicht is het een ''faire'' eindstand voor zover je daarvan kan spreken.
0 0
Bjorn
Ze gaan niet drie weken een selectie laten optrainen voor 1 wedstrijd.
0 0
Boer Gijs
Volgens mij gaan de uitslagen van die speelronde eruit en dan heeft iedereen 25 wedstrijden. Je kunt niet zeggen: 1 juni trainen voor nog 1 wedstrijd eind juni. Want in juni is dat virus niet (genoeg) weg. Dat blijft nog wel een tijdje. Kortom seizoen is klaar en je moet samen een vervelende knoop doorhakken.
0 0
ron116
Ik denk alleen dat wanner Ajax als nummer 1 van de competitie Ch. L. zou spelen dat dan met voorronde is. Een Nederlandse ploeg zou alleen direct geplaatst zijn wanneer de winnaar van de Ch L. zich ook via de reguliere competitie zou plaatsen. Ik bedoel dus te zeggen dat het niet zeker is dat de nr 1 van Nederland zich nu rechtstreeks plaatst voor de Ch L poulefase. Zou ook eerst voorronde kunnen zijn. Ik ben benieuwd hoe daar dan binnen de UEFA over gedacht wordt.
6 0
afcsja
Ik zie hier geen probleem!
Aangezien deze plek gereserveerd is voor de champions league winnaar! Maar als deze zich via zijn eigen competitie plaatst komt deze vrij, aangezien de champions league nooit uitgespeeld gaat worden dit seizoen, komt die plek sowieso vrij, omdat niemand hem dit seizoen wint.
1 0
Boer Gijs
Nee Nederland staat hoog genoeg voor directe plaatsing.
1 -1
Libero
Niet dus. Voor komend seizoen staat NL 11e (da's op basis van de stand na 18/19) en pas bij een 10e plaats is de kampioen 100% zeker rechtstreeks geplaatst. Seizoen 21/22 gaan we waarschijnlijk in als 9e of misschien 10e.
0 -1
MPAjax
was toegezegd 2020/ 2021 één directe plaatsing te hebben
1 -1
Libero
Toegezegd door wie? Het is al jaar en dag zo dat alleen ploegen uit landen in de top 10 een direct ticket krijgen. En dat was NL niet aan het einde van vorig seizoen.
Het is wel meestal zo dat de kampioen van de #11 doorschuift als de CL-kampioen van het seizoen ervoor zich via de eigen competitie kwalificeert, zoals Liverpool dat als 2e van Engeland deed (daar krijgt de top 4 een direct ticket, net als die van Spanje, Italië en Duitsland).
Dus wel waarschijnlijk, maar niet gegarandeerd. En nu al helemaal niet gegarandeerd, want de kans bestaat dat ook de CL niet uitgespeeld wordt.
0 0
afcsja
Nee hoor! Volgend seizoen zou de winnaar van de Nederlandse competitie zich alleen plaatsen als de winnaar van de champions league zich ook via zijn eigen competitie zou plaatsen
1 0
dianaajax
ze moeten gewooon ajax naar champ. league laten gaan met AZ als team voor kwalificatie- Dan moet het Geld ( Ajax haalt meer binnen dan Az) voor 70-30 of 60-40 delen met AZ -

dan haal je voor het NL voetbal het meeste geld binnen

feynoord plek 3
utrecht via Beker erin

psv als 4 naar Europa
0 0
Libero
Niks delen zolang ze zich niet kwalificeren. Als Ajax daar aanklopt voor een speler stijgt de vraagprijs ook zomaar met 20% Ajaxtaks. Laten we alsjeblieft geen vals sentiment van solidariteit naleven. Vergis je niet, die staan daar net zo hard als de rest van NL 'helemaal' niets te zingen wanneer Ajax geen kampioen wordt.
1 0
AjaxDaniel
Dat geld delen gaat alleen gebeuren wanneer AZ daadwerkelijk de poulefase bereikt, wat ik zeer betwijfel dat ze dat gaat lukken.
2 0
MarLuuk76
Uefa meende ik te lezen wilden de huidige stand aanhouden. En dat is dan de kampioen. Als de knvb daar maar niet van afwijkt. Ik weet niet of het nog geldt, maar zo ja. Zeg ik gefeliciteerd alle Ajacieden met de aller kut ste manier van kampioen worden. Overigens wel terecht als dit het zou zijn.
2 -1
Libero
Ceferin heeft al aangegeven dat dat daar niets van klopt en dat het aan de landsbonden zelf is. Zo kampioen worden wil toch niemand; laten we hopen dat de KNVB het seizoen gewoon nietig verklaart en de huidige stand de verdeling van de Europese tickets bepaalt.
1 -1
MarLuuk76
Jij leest wel verschrikkelijk slecht zeg. En als dat zo is is de UEFA nog laffer dan ik dacht. En meende ik, geeft aan dat ik het niet zeker wist. Houdoe
0 0
Libero
Jesus Christ, hoe bedoel je defensief?
Volgens mij ben jij degene die niet goed leest. Ik val je niet aan, ik beweer niet dat je er heel stellig in was, ik vertel alleen wat Ceferin gezegd heeft.
0 0
MarLuuk76
Misschien staat het er wat onduidelijk. Maar ik bedoelde met meende dat ik het niet zeker wist. En met aller kut ste dat ik zo geen kampioen wil worden. Dus feitelijk wat jij schrijft. Alleen gebruik jij Ceferin als bron, en die ken ik verder niet. Maar goed je hebt en punt het was laat. En ik was ietwat geagiteerd door het nieuws en wat prive zaken. Dus excuses.
2 0
Libero
Top man, zo kan het ook :)
1 0
MarLuuk76
Thanks,:)
0 0
Bjorn
Als dit de enige optie is in deze omstandigheden wil ik best zo kampioen worden. Klaar die competitie en focus op augustus.
1 -1
Libero
Mwa, die schaal staat toch nergens voor in de wetenschap dat het gewoon nog heel erg erom zou gaan spannen. Onze beste spelers waren weliswaar langzaamaan terug aan het komen, maar de vraag bleef of dat op tijd zou zijn en AZ begon ook beter te spelen. En dan nog Feyenoord en Utrecht uit met niet bepaald een garantie op punten, laat staan een garantie op winst.
Ik zou er wat anders in staan als we echt ruim voor stonden en het alleen nog de vraag was, niet of, maar wanneer we kampioen zouden worden.
0 0
trainerdv
Tsja, denk dan ook even aan de fans van Liverpool. Die wachten al 30 jaar en beleven het meest glorieuze seizoen ooit.
3 0
Ferd
Dat is dan ook het enige positieve aan deze situatie. De scousers weer geen kampioen
2 -2
AjaciedRK
Waarschijnlijk dus alleen nog de 2 inhaalwedstrijden. Zijn we tegen drie teams tegelijk aan het spelen....
0 -3
TontoKarnaggel
Wel grappig om te zien, half nederland vind het schandalig als Ajax na slechts 25 wedstrijden kampioen zou worden verklaard, maar als na 26 gespeelde potjes az bovenaan staat vinden exact de zelfde personen het een dikke prima om die dan wel kampioen te verklaren. Schijnbaar is de 26 een soort van kritische grens voor een kampioenschap :)
4 0
Libero
Net zoals men het ineens veel eerlijker zou vinden als niet het doelsaldo, maar het onderlinge resultaat zou gelden. Welja, gewoon de spelregels even aanpassen omdat het in dit geval beter uitkomt.
1 0
AjaxDaniel
Want spelers zijn immuun? Worden leuke potjes als er 1,5 meter ruimte gegeven moet worden.
0 0
MarLuuk76
Dan worden we 100% geen kampioen. Maar AZ, Utrecht legt de goal dicht, schopt naar alles wat beweegt. En Feyenoord doet een knipoog Kroaat Zagrebje.
0 0
TontoKarnaggel
Er kan gevoetbald worden of er kan niet gevoetbald worden, nog ff een paar potjes er tussen duwen om Ajax dwars te zitten is waanzin.
Neemt niet weg dat ik het wel zie gebeuren....
0 0
Boer Gijs
Gaat natuurlijk niet gebeuren. Klaar is klaar. Hopelijk neemt Uefa de verantwoordelijkheid. Anders moet de KNVB dat doen.
0 0
RN
Maar contract lopen af op 1 Juni? Kan er toch niet gespeeld worden? Gaan clubs nooit mee akkoord
0 0
n1traM
Contracten lopen af op 30 juni
1 0
AjaxDaniel
Wat er ook gebeurt, volgend seizoen weer gegarandeerd CL en minimaal 50 miljoen!
0 0
BokkieBokstra
Als er nog geld is. We gaan een enorme douw krijgen.
0 0
Caparzo
De maatregelen die RIVM neemt (en Den Haag uitvoert e/o handhaaft) moeten voldoende zijn om dit virus te controleren, volgens de gekozen opzet (gefaseerde piekloze groepsimmuniteit opbouwen).

Nu het element vrijblijvendheid eraf is (beboeten bij het niet naleven) en de maximale groepen geen ondergrens mee hebben, zullen nog meer mensen eieren voor hun geld gaan kiezen, bovendien gaan populaire "frisseneushaallocaties" na 00:00 lockdown.

Ik denk dat zoals wij het hier in Nederland doen, de manier is (hoewel ik het ook niet weet, de tijd zal het leren), we hebben nog de vrijheid om naar buiten te gaan, dat is al heel wat. Vele landen doen dat anders, en kan je als kerngezond mens 3 weken achter de geraniums. Dan echt beter dit!

Wat betreft ons aller Ajax, de hele competitie afmaken zal nu niet meer gaan, het noodscenario kan van stal. De 2 inhaalwedstrijden gaan denk ik uitmaken wie de CL ingaan, seizoen 19/20 gaat kampioenloos de boeken in, 2020 zullen we ons nog lang heugen.
1 0
Boer Gijs
Ze mogen ook niet trainen tot die tijd, dus dan kun je nooit meer fit genoeg zijn om te spelen voor 30 juni. Gewoon over, klaar, uit. Eerst gezondheid. En daar weer bijzaken zoals voetbal. Hopelijk kan er dan medio 1 juli gestart worden met voorbereiding op nieuw seizoen.
0 0
RN
Die gaan toch ook niet meer gespeeld worden joh.. tot 1 Juni! Contracten lopen af etc. Onmogelijk
0 0
RN
En dan komt het besef. Geen Hakim, Nico, Donny en naar alle waarschijnlijkheid geen Onana meer is Ajax shirt :( wat had ik ze graag een ander afscheid gegund. Bedankt mannen voor alles
2 0
JanTa
Was te verwachten.
0 0
Patrick78
Heerenveen - Ajax 1-3 was onze kampioenswedstrijd. Gefeliciteerd jongens! Helemaal niets in Rotterdam.
10 0
trainerdv
2019-2020 gewoon uit de boeken. Zou de KNVB en UEFA en FIFA ook gewoon sieren om een een vuist te maken. Volgend jaar zonder risico's er weer een topjaar van maken
0 0
johnantoni
Weer slap beleid. Pas bij het volgende incident gaan we een volledige lockdown toepassen. Gaap.
0 0
Middenweg401
Ik ben steeds van mening geweest: "too little, too late", maar dit vind ik juist wel goed klinken.
Als je mensen maanden lang geen lichaamsbeweging gunt, dan is dat ook funest voor je volksgezondheid. het is verstandig om de boodschappen te doen voor ouderen en zwakkeren, want ik vertrouw die supermarkten gewoon niet. Maar als dat hun enige toegestane mogelijkheid voor een broodnodig wandelingetje zou zijn, dan bewegen ze helemaal niet meer.
0 0
ajaxdordtt
Los van de lichaamsbeweging, dit gaat voor zoveel mentale problemen lijden. Terwijl de ouderen als paria's vermeden worden door hun geliefden.
0 0
Lewis Hamilton
Dus wij gewoon de CL in volgend jaar.
1 0
Arek Milik
Al die schuimbekken geen bekerfinale, heerlijk!!!
3 0
Ajax34
Ieder nadeel heeft zijn voordeel.
0 0
Jariiii
Virtueel naar het Museumplein.
0 0
Dexy
We komen ook nooit van dat ADO af, hè
4 0
RusselWestbrook
Sterker nog, die wordt uitgeroepen tot kampioen op basis van alfabetische volgorde.
4 0
Boer Gijs
Wacht eens, hadden die niet een chinese eigenaar...
1 0
afcasven1995
Pfff ja, als ze nu gedegradeerd waren hadden we ze 15 a 20 jaar niet meer terug gezien met dat wanbeleid.
0 0
Arek Milik
Verschuif dit seizoen naar volgend seizoen. Want een vaccine gaat zeker nog 10 tot 12 maanden duren.

Probleem opgelost lijkt mij!
1 -5
RusselWestbrook
Een medicijn lijkt dichterbij dan een vaccin, zeker omdat de testfases wat sneller gaan dan normaal (mens en dierproeven tegelijkertijd, ipv eerst alleen op dieren, dan op mensen) en er al ideeën zijn wat werkt, zoals een bepaald malaria medicijn, geloof ik.

Als er goede, werkende medicatie komt dan is er grote kans dat corona van de ene dag verandert in een vervelende griep.
0 0
trooop
Dat malariamedicijn heb ik alleen trump over gehoord. Zijn daar ook serieuze bronnen van?
De enige kans op een snel werkend medicijn is een bestaand medicijn. De kans dat ze de halve wereldbevolking een nieuw, niet eerst uitvoerig getest medicijn gaan voeren lijkt me nul.
0 0
RusselWestbrook
Haha, ik heb dat zeker niet van Trump. Die man weet niets en van wetenschap al helemaal niet ;)

https://www.sciencemag.org/news/2020/03/who-launches-global-megatrial-four-most-promising-coronavirus-treatments
0 0
trooop
Vergis je niet, een stabiel genie word je niet zomaar.
1 0
ram
En nog langer daarna...

Want deze maatregelen zijn veel te slap waardoor dit nog veel langer gaat duren, lijkt mij. Al die strandmongolen gaan al deze maatregelen echt niet bestuderen en zich daaraan houden hoor.

Gewoon de politie en het leger de straat op om iedereen het huis in te schoppen. Anders gaan al die domme Nederlanders hun gedrag echt niet aanpassen.
0 -1
RusselWestbrook
Ik denk dat er een streep door alles gaat. Alsof het seizoen 2019-2020 nooit begonnen is. Want ik denk ook niet dat de EL en de CL uitgespeeld gaan worden.
1 0
AjaxDaniel
Zou het leuk vinden als we de schaal krijgen, maar dat zou meer voor de prijzenkast en 0 emotionele waarde.

Maar wij zullen sws CL spelen en dat vind ik het belangrijkste. Zal je zien dat er een paar gekken straks gaan pleiten dat we de CL inkomsten moeten delen met de armlastige clubs.
0 0
Jariiii
Een schaal zou raar zijn. Onbevredigend.
Maar op de CL-plek hebben we gewoon recht, en da's een concrete en heel fijne prijs.
2 0
RusselWestbrook
Als het seizoen 2019-2020 geschrapt wordt, dan speelt Ajax voorronde CL, net als PSV.
0 0
Ansjo
Misschien kunnen we gewoon wedstrijden spelen van een uur 3x in de week. Wat korting op de toegangsbewijzen. Weet ik veel je moet toch wat?
0 0
ajaxdordtt
Kunnen we dus ook concluderen dat dat groepsimmuniteit verhaal onzin was?
1 -4
RusselWestbrook
Jij begrijpt er echt helemaal niets van hè?

Als er geen immuniteit verworven kon worden dan kunnen mensen ook niet genezen van corona. Dan gingen we allemaal dood.
1 -2
MarLuuk76
Dat zou toch wel de beste optie zijn.
0 0
ajaxdordtt
In dit tempo zijn we over 50 jaar immuun, Einstein.
0 0
RusselWestbrook
Kom maar met die prachtige berekening.
0 0
ajaxdordtt
En dan is die 17 miljoen uiteraard 60%, dus zeg 10 miljoen.
0 0
ajaxdordtt
50 jaar is natuurlijk overdreven.

We zitten nu 4700 bevestigde besmettingen, in een maand(?), waarin er amper voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Dus dat aantal besmettingen moet af gaan nemen nu. Ik heb geen zin het uit te rekenen, maar 17 miljoen/5000= x/12
0 0
RusselWestbrook
Elke dag wanneer de cijfers vrijgegeven worden staat er bij dat er in werkelijk veel meer mensen besmet zijn, omdat niet iedereen getest wordt.

Maar gebruik jij maar het kleinst mogelijke getal, dat past wel goed bij jou.
0 0
ajaxdordtt
Maak er het 3 voudige van, hebben we het nog over tientallen jaren. Gebruik jij dan eens een getal, of wordt het dan te ingewikkeld?
0 0
Knalpot
Vooralsnog lopen we redelijk synchroom aan het italiaanse model, wie zegt niet dat we dus over een week of 2 over minimaal het 10-voudige praten (terwijl 5000 per dag dan al een zeer fictief getal is natuurlijk)
0 0
ajaxdordtt
Met 50000 per maand duurt het nog 16 jaar.
0 0
MarLuuk76
Dat is mij te lang.
0 0
Knalpot
Want 30 x 5k is 50k? Moet je toch echt terug naar de schoolbanken knul. Of durf jij je hand ervoor in het vuur te steken dat we even een piekje zullen hebben en daarna weer rustig naar 0 zullen glijden. Met onze 'hollandse mentaliteit' van geen discipline hebben is dat weer jeugdige naiviteit van je.
0 0
ajaxdordtt
Oh ik snap hem, jij denkt 5000 per dag? Okee. Met 150.000 per maand ben je er in 5.5 jaar.
0 0
Knalpot
5000 p.d. natuurlijk volgens de spaanse en italiaanse modellen, voor nl mag je dat waarschijnlijk wel weer door 3 delen grof genomen.
0 0
ajaxdordtt
He?
0 0
RusselWestbrook
Nee, ik waag me niet aan zulke berekeningen want ik beschik niet over genoeg informatie.

Jij laat je daar niet stoppen, natuurlijk. Feiten enzo, wat maakt het allemaal uit als je ook gewoon wat willekeurige flauwekul kunt roepen?

Je weet in ieder geval wat je gaat doen tot 1 juni, of niet?
0 0
ajaxdordtt
Ik gebruik de officiele cijfers. Feitelijker krijg je het niet lieverd. We kunnen het ook hypothetisch even x10 doen. 50000 besmettingen per maand. Dan zijn we over 16 jaar immuun!

Kortom, een onzin verhaal. We wachten gewoon op een medicijn. Gelukkig voor jou gaat het werk in de bouw onverminderd door.
0 -1
Caparzo
Grofweg zo'n 20% van de besmette mensen heeft medische zorg nodig bij een infectie, en daarvan weer grofweg 50% intensievere zorg (10% totaal), daarvan weer zo'n 50% volle/zware IC hulp (5% totaal), met 2/3 weken in coma houden en buikliggend aan de beademing en alle erop en eraan, een aanzienlijk deel daarvan haalt het ook niet.

Zo'n 60-70% van alle mensen zal naar verwachting besmet raken zolang er geen vaccin komt. Moment nu mee te rekenen, het is er immers nog niet en onduidelijk wanneer wel. De niet IC hulp is "linksom/rechtsom" met creativiteit (vrijwilligers die thuiszitten en allerhande) nog wel op te vangen, het gaat puur om de IC zorg, waar volle zorgprofs en profapparatuur/ruimte voor nodig zijn.

Dat zijn dus 550.000 potentiële zeer zware gevallen totaal, die deze IC hulp nodig zouden hebben en zonder dat op zeker dood gaan. Die pakweg half miljoen moet je dus spreiden tot er een vaccin is.

Met de tijdelijke opschaling IC naar zo'n 1.500 bedden alleen voor Corona patiënten (zijn ze nu volop mee bezig), gemiddeld 2 weken (uitval doden en beterende mensen naar normale zorg vallen), moet je dus zorgen dat het aantal besmettingen wekelijks onder de 15.000 blijft.

Daarover gaat uiteraard nog een safe-marge (werkelijk aantal moet lager zijn). En die 15.000 zit je (incl. alle niet geteste "lichte" gevallen) zeer snel aan op 17.000.000 inwoners, als je niks zou doen giert dat ongans uit de bocht met 10-15% doden (want geen plaats).

Vandaar de maatregelen, anders krijg je Bérgamo toestanden, het laatste wat we willen, totaal onmenselijk en ongekend afschuwelijk, mensen gaat dood in totale eenzaamheid, dat heeft niemand verdiend.

Dus nog 1 tot 1,5 jaar uitzingen totdat het vaccin er is zoals het er nu uitziet. Een medicijn wellicht iets eerder. Tot dan zal het RIVM reguleren, zoals het er nu voorstaat.
0 0
Middenweg401
Ik lees het even snel door hoor, en controleer niet alles, maar jouw conclusie is dus dat je om 10 miljoen mensen te besmetten met het maximale tempo van 15000 per week (geen idee of dat te dragen is door de zorg, maar laat ik het aannemen van je) 666,66 weken = 12,8 jaar bezig bent?

Volgens mij is het plan nu indammen tot een situatie van februari (probleempje is dan nog wel dat je wel heel veel moet kunnen testen..) en proberen te controleren, met verbod op massabijeenkomsten lijkt mij, tot er medicatie is.

Vaccinatie duurt inderdaad veel langer. Maar hopelijk medicatie er in een half jaar of zo (meest positieve geval??).
Tot die tijd is het hopen dat er bestaande medicatie gevonden wordt die ook redelijke effecten heeft.
0 0
Caparzo
Het duurt idd jaren, het opbouwen van groepsimmuniteit, op enig moment zal het virus dan “versterven” omdat het geen “brandstof” meer heeft. Een medicijn produceren voor alle inwoners van NL duurt waarschijnlijk ook jaren overigens, dus in die zin maakt medicijn of vaccin niet veel uit. Wachttijden op prikje of pilletje gaan in beide gevallen lang worden, eerst de kwetsbare groepen, etc.
0 0
ajaxdordtt
1.5 jaar. Onmogelijk.
0 0
Caparzo
Dat gaat toch echt wel gebeuren, voor de duidelijkheid, dat betekent niet 1,5j zoals nu, als de carnavalspiek eruit is, zal er opnieuw gereguleerd gaan worden. We zijn nog tot diep in 2021 bezig met dit virus. Tenzij het virus zich anders gaat gedragen (wat volgens sommige virologen ook altijd nog kan).
0 0
ajaxdordtt
Ah, ja het virus zal wel blijven bestaan. Maar mensen gaan niet anderhalf jaar stoppen met leven.
0 0
Caparzo
Stoppen niet, wel de maatregelen volgen van de experts.

Bérgamo laat zien hoe het misloopt als je te laat wat doet. Daar zitten ze in een ijzeren lockdown en zijn mensen onder de 60 teruggestuurd (de dood in) wegens geen plaats.

Dat moet hier uitgesloten zijn. Punt. Uit.

Iemand die zijn hele leven hard gewerkt heeft en zich de schompes heeft betaald aan ziektekostenverzekeringen en net voor pensioen staat, zoiets te moeten zeggen, is te krankzinnig voor woorden.

Mensen die dan aankomen met "ja maar het is maar lullig griepje, want 1.4mld Chinezen en maar 3.5k doden dus 0.00000002%, belachelijk deze onzin!!1!", sja, wat moet je daar in godsnaam nog op zeggen dan?
0 0
Middenweg401
Maar geen grote groepen (tribunes, concerten, etc.) zou mij met mijn boeren verstand wel logisch lijken.
Je bent een hooibaal in een brandende wereld (pandemie). Maximaal thuiswerken misschien ook wel.
0 0
Radie125
Corona is dus de enige die ons kan stoppen wie had dat gedacht
5 0
FrenkieDeLigt
Daarom wordt er ook “Niemand kan ons stoppen ....” gezongen
0 0
RusselWestbrook
Het schijnt dat als je een kale kop hebt je echt niet te stoppen bent, ook niet door corona.
1 0
Radie125
Einde seizoen ff Fox opzeggen tot augustus minimaal
0 0
mickey2602
Ik heb em gister opgezegd en eigenlijk vond ik dat al laat. Maar ik dacht erbij,stel dat de trainingen weer beginnen op 6 april,dan paar weken trainen en kan de competitie hervat worden begin mei. Dan kan ik eind april weer Fox Sports aanzetten voor de rest. Maar nu scheelt het me een paar maanden geld,aangenomen dat de KNVB nu eindelijk eens meegaat in het beleid dat door de Nederlandse regering is afgekondigd.
0 0
Michels
Niemand nog? Dan zal ik maar beginnen: KAMPIOENEN!!!!!!
3 0
krachtpatser66
Er is al gezegd: in het slechtste geval zal dat scenario noodgedwongen gekozen gaan worden. En dat scenario geldt nu. Dat betekent dat er geen kampioen wordt uitgeroepen, de huidige stand blijft zo staan, Ajax de CL plek krijgt, AZ voorronde CL, en plaats 3,4,5,6 Europa League.
2 0
Mocrodammerr
Nederland maakt het te moeilijk. tot 6 april dit.. 1 juni doen we dat.. nee mattie. Shut down the netherlands
2 -1
Middenweg401
Het zijn duidelijke en overzichtelijke regels. Strengere regels zijn ook logisch.
Er is imo wel veel te soft is gehandeld in het begin, maar daar hebben we nu niks aan (hoe pissig het me ook maakte).
Solidariteit gaat het nu om, en leren voor de toekomst.
0 0
AFCA-B93
Prima als er besloten wordt geen officieel kampioensschap te vergeven, maar hoop toch wel dat we die CL plek krijgen, mocht het na de zomer dan allemaal wél doorgaan
1 0
AjaxDaniel
Die CL plek zullen we sws krijgen. Hoe ga je dat anders verdelen?
1 0
trodat4030
https://twitter.com/sportzeloot/status/1242065475661697030

Misschien valt er geen directe CL plek te verdelen.....
0 0
Superjodeuh
Az heeft twee keer van ajax gewonnen dus die verdienen de CL ticket.
- Heel rotterdam
2 0
RusselWestbrook
Dan mogen ze een DVD maken
0 0
AjaxDaniel
Haha ja zoiets. Ik zag Feyenoorders al zeggen dat AZ dit seizoen kampioen moet worden omdat ze 2x van ons hebben gewonnen.
2 0
AFCA-B93
Geen flauw idee, maar er zal vast wel een of andere pipo daar rondlopen die anders vindt
0 0
AjaxDaniel
Maar waar willen ze zich op beroepen dan? Er zullen sowieso clubs gekozen moeten worden om Europa in te gaan. Als dit seizoen ongeldig wordt verklaard, zullen we CL spelen omdat we vorig seizoen kampioen waren. Als ze de eindstand pakken van dit seizoen zullen we ook CL in gaan.
0 0
AFCA-B93
Bijvoorbeeld op de reactie van Superjodeuh. Ik zie de KNVB daar nog wel naar luisteren namelijk haha
0 0
AjaxDaniel
UEFA moet nu een universeel besluit nemen voor haar aangesloten bonden. Het zelf laten bepalen door elk land lijkt mij niet wenselijk.
0 0
Suarez16_
Ik hoop dat de KNVB nu niet hun oren laat hangen naar een paar piepende az fans en een handjevol rotterdammers en Ajax gewoon tot kampioen uitroept. Dat doet gewoon recht aan onze prestaties op 75 procent van de competitie.
1 0
mgtow
Ja dit zag je al van verre aankomen alleen ontbrak het nog wat mensen en organisaties aan een stukje besef en acceptatie van de situatie.
0 0
Zuiderling
Precies..en maar afwachten of 1 juni gehaald wordt. Ik twijfel er zeer aan.
0 0
Web
De KNVB zal heel naar buiten komen
Einde seizoen
2 -2
TontoKarnaggel
Kan niet anders of dit is einde seizoen, elke andere beslissing is waanzin. Denk dat de knvb een paar dagen wacht om het idee in te laten dalen bij de rest van nederland en vervolgens bekend maakt dat de huidige stand de europese plekken gaat verdelen. Om de rest van nederland te sussen zal er wel geen kampioen bepaalt worden, dat trekken ze in grote delen van het land anders echt niet.
4 0
Saanchez
Om eerlijk te zijn lijkt me dat ook het meest eerlijk. Alles zit nog zo dichtbij elkaar dat we absoluut niet zeker kampioen zouden worden als het seizoen uitgespeeld zou worden. Geen kampioen en dan de Europese plekken nav de huidige ranglijst is het minst oneerlijke en dus de beste optie
1 0
MichelAjaxTadic
1 juni moet op zich nog kunnen. Doordeweeks en in het weekend heb je dan incl bekerfinale nog 9 speelrondes tot 30 juni. Alleen voor feyenoord zul je dan een vrijdag, maandag, donderdag, zondag constructie moeten verzinnen. Maar eersy maar even afwachten of we 1 juni weer kunnen.
1 -2
trodat4030
Je hebt echter geen tijd voor playoffs. En die horen bij het seizoen, dat hebben we vooraf nou eenmaal afgesproken, dat kan je domweg niet halverwege (of op 2/3e) veranderen.

Je kan er niet omheen, het seizoen is gewoon voorbij en we worden/zijn geen kampioen (want volgens de afgesproken regels gaat dat over 34 wedstrijden).
0 -1
n1traM
Dat betekent dus ook tot 1 juni niet in groepsverband trainen. Dan lukt het nooit om voor 30 juni klaar te zijn. Nee, dit is einde seizoen 2019-2020 (denk ik). Benieuwd wat de KNVB dan met de Europese tickets gaat doen.
1 0
krachtpatser66
Jij bent goed in rekenen! Er wordt dan eerst getraind. Daar heb je minstens 3 weken voor nodig. Dan moet je nog wedstrijdfit raken. Daar heb je ook zeker 3 weken voor nodig. Dus er gaan zo wie zo, als er op 1 juni besloten te starten met groeptraingen, minstens 6 weken aan voorbij. Volgens het scenario kan je hoogstens medio juli starten met de hervatting van de competitie. In dit geval betekent het maar 1 ding: einde competitie. geen kampioen maar CL naar Ajax; CL voorronde AZ; de plaats 3,4,5 en 6 Europa League. Het kan niet anders dat dit besloten gaat worden.
1 0
Suarez16_
Nee, ze mogen de komende 3 maanden ook niet trainen. Als je vanaf 1 juni even 9 speelrondes er doorheen wil werken in 4 weken dan krijg je alleen maar blessures.
0 0
talent020
Je gaat alleen ff voorbij aan het feit, dat spelers ook weer aan een soort 2e voorbereiding beginnen en trainingen ook nog niet hervat kunnen worden, nee dit seizoen is klaar
0 0
MichelAjaxTadic
Heb je ook gelijn in idd. Zou alleen kunnen als vroeg in mei alweer bekend is dat we kunnen!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Seizoen alsnog afmaken dit jaar
0 -3
ram
Titanic gewoon in Amerika laten aankomen.
0 0
AjaxDaniel
Ik zou al blij zijn als we gewoon eind augustus weer kunnen beginnen hoor. Voorlopig lijkt het er niet op. Daarnaast moet je dit seizoen gewoon afsluiten en niet tijdens een nieuw seizoen het huidige seizoen verder spelen.
1 0
MarkvanVelzen
Dat wordt #kampioenen training maken op Twitter. Die kakkies worden nu al gek.
1 0
AjaxDaniel
Einde seizoen dus. Hoop wel dat wij gewoon de schaal krijgen. Aan de ene kant voelt het dan nooit als een echte titel uiteraard. Aan de andere kant, 75% van het seizoen zit erop. En wij staan nog steeds bovenaan.

Daarnaast zou het ontzettend naaiend zijn voor bijv. Liverpool. Ik vind wel dat de bonden die bij de UEFA zijn aangesloten, een gezamenlijk besluit moeten nemen. Dus niet dat elk land zelf gaat bepalen of er een kampioen wordt uitgeroepen of niet.
0 0
Toon meer reacties