Ziyech terug bij Chelsea: 'Hij begrijpt de situatie en is beschikbaar tegen Fulham'

door BadembaBarrie 25

Bron AS

Ziyech terug bij Chelsea: 'Hij begrijpt de situatie en is beschikbaar tegen Fulham'

door BadembaBarrie 25

Bron AS

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech is terug bij Chelsea, na het fiasco dat zijn mislukte huurtransfer naar Paris Saint-Germain werd. De linkspoot heeft inmiddels weer met de selectie van de Londenaren meegetraind en is beschikbaar voor de wedstrijdselectie voor het duel met Fulham van aankomend weekend. Dat vertelt Chelsea-trainer Graham Potter donderdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd.

'Hij (Ziyech, red.) is terug in het land en heeft vanmorgen getraind', antwoordt Potter op de vraag van één van de aanwezige journalisten, waar Ziyech nu is en hoe het met hem gaat. De manager gaat verder niet heel inhoudelijk in op de situatie die zich de afgelopen dagen rond Ziyech heeft afgespeeld. 'Dit soort verhalen... het is niet de eerste en het zal niet de laatste keer zijn', is het enige wat Potter daarover kwijt wil.

Over Ziyech zelf heeft de trainer van Chelsea in ieder geval goed nieuws. 'Hij is een professional en hij heeft begrip voor de situatie. Hij is toegewijd aan ons, hij is beschikbaar voor de wedstrijd tegen Fulham en hij zal voor de rest van het seizoen een belangrijke speler voor ons zijn', aldus de trainer.

Huurtransfer naar Paris Saint-Germain mislukte

De reactie volgt op de mislukte huurtransfer van Ziyech naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub wilde de Marokkaans international graag aan de selectie toevoegen en bereikte al snel een akkoord met Ziyech zelf. De onderhandelingen met Chelsea verliepen stroever, maar uiteindelijk vonden de clubs elkaar in een huurdeal tot het einde van het seizoen.

Ziyech was al in Parijs, had de medische keuring al doorstaan en stond klaar om gepresenteerd te worden. Chelsea stuurde naar verluidt echter meermaals het verkeerde document op, waardoor de deal uiteindelijk net te laat officieel rond was. Ondanks een beroep van Paris Saint-Germain bij de Franse bond, ging de transfer van Ziyech daardoor niet door.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.