[Update II] Ziyech kan transfer naar PSG definitief vergeten

door Bart Veenstra 107

Bron L'Équipe

[Update II] Ziyech kan transfer naar PSG definitief vergeten

door Bart Veenstra 107

Bron L'Équipe

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech lijkt toch niet te gaan verkassen naar Paris Saint-Germain. De overgang van de oud-Ajacied naar de topclub uit Parijs leek eraan te komen, maar omdat vanuit zijn huidige club Chelsea de documenten te laat zouden zijn doorgestuurd, gaat de transfer waarschijnlijk niet door, zo meldt onder meer L'Équipe.

Ziyech was op Deadline Day de hele dag al in Parijs, waar hij ook een medische keuring heeft ondergaan. Het was de bedoeling dat hij voor de rest van het seizoen op huurbasis voor PSG zou gaan spelen, al kwam het dinsdag niet van een officiële aankondiging van beide clubs.

Na middernacht kwamen er berichten door dat Chelsea de documenten te laat zou hebben doorgestuurd. Er gaan zelfs berichten dat de Londense club tot drie keer aan toe de verkeerde documenten doorstuurde. Zodoende kon de transfer niet op tijd worden geregistreerd. PSG zou nu alsnog groen licht eisen voor de transfer, maar de Franse voetbalbond lijkt daar niet aan mee te willen werken. Ook de FIFA is normaal gesproken streng als het gaat om het handhaven van de termijn waarop alle formaliteiten moeten zijn afgerond. Nu de transfermarkt officieel is gesloten - dat gebeurde afgelopen nacht om 00.00 uur - zou PSG een beroepszaak voorbereiden.

Nog meer concurrentie voor Ziyech bij Chelsea

Voor Ziyech zou het afketsen van de transfer naar PSG een flinke domper zijn. De oud-Ajacied kan bij Chelsea lang niet altijd rekenen op een basisplaats. De kansen op speelminuten zijn er deze winter niet groter op geworden, aangezien Chelsea in de afgelopen transferperiode een heel leger aan nieuwe spelers heeft gehaald. Bij Chelsea heeft Ziyech nog een contract tot medio 2025.U

Update - 10.45 uur (1 februari 2023) - 'Ziyech mag nog steeds hopen op transfer naar PSG'

Paris Saint-Germain en Chelsea onderzoeken of het toch nog tot een transfer van Hakim Ziyech kan komen. Volgens het Franse medium RMC is PSG al in beroep gegaan bij de Franse bond om de zaak aan te kaarten. Men wil de juridische commissie ervan overtuigen dat de procedurele fout door Chelsea is gemaakt. Op die manier zou de transfer dan alsnog door kunnen gaan. Deze meeting is woensdag om 10.30 uur begonnen.

Update II - 11.55 uur (1 februari 2023) - Ziyech kan transfer naar PSG definitief vergeten

Hakim Ziyech mocht woensdag nog even hopen op het doorgaan van zijn transfer naar Paris Saint-Germain, maar die hoop is nu vervlogen. PSG ging woensdagochtend in beroep bij de Franse bond om aan te geven dat de procedurele fout bij Chelsea lag. De juridische commissie van de Franse voetbalbond kwam om 10.30 uur bij een, maar had vervolgens slecht nieuws voor PSG, zo schrijft Voetbal International. Het beroep is afgewezen, waardoor Ziyech speler van Chelsea blijft.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.