Spaan deelt ergernis: 'Schreuders opmerking dat hij Ziyech niet nodig had'

door Jesse ter Haar 87

Bron Het Parool

Spaan deelt ergernis: 'Schreuders opmerking dat hij Ziyech niet nodig had'

door Jesse ter Haar 87

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan kan maar moeilijk begrijpen dat Alfred Schreuder het bij Ajax niet nodig vond om Hakim Ziyech aan te trekken. Op de laatste dag van de transferwindow staat hij voor een transfer van Chelsea naar Paris Saint-Germain en naar die transfer kijkt Spaan uit.

'Volgens mij had ik nog niet over het ontslag van Schreuder geschreven, misschien een omissie, maar eerder als gevolg van een onafwendbare vanzelfsprekendheid', leidt hij zijn verhaal in Het Parool in. 'Ik dacht alleen: had dit niet eerder gekund? Een van de ergernissen van de laatste tijd was Schreuders opmerking dat hij Ziyech niet nodig had. Dan snap je een aantal dingen niet, met name voetbaldingen.'

'Luís Campos, de technische baas bij PSG, snapt ze wel', vervolgt de schrijver. 'Het leek hem een goed idee om Ziyech te benaderen en vast te leggen. Laten we hopen dat dit een van die deadlinedaytoptransfers wordt.' Ziyech zelf zou zijn zinnen al op een overstap naar Parijs hebben gezet. Chelsea en Paris Saint-Germain zijn echter nog in onderhandeling over de voorwaarden van de overgang.

Samenwerking met Mbappé

Volgens Spaan zal Ziyech zijn ei kwijt kunnen in Frankrijk. De komst van de oud-Ajacied kan goed nieuws betekenen voor zijn toekomstige collega's. 'Wie daarvan het meest gaat profiteren, behalve Ziyech zelf, is Mbappé. Moest Ziyech in Londen zijn voorzetten bij de tweede paal neerleggen voor een kluns als Werner, of een te gehaaste Callagher, in Parijs duikt Mbappé daar op, die wel raad weet met die binnenzeilende ballen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.