'Paris Saint-Germain wil Ziyech overnemen van Chelsea'

door Jesse ter Haar 83

Bron L'Équipe

'Paris Saint-Germain wil Ziyech overnemen van Chelsea'

door Jesse ter Haar 83

Bron L'Équipe

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech staat in de nadrukkelijke belangstelling van Paris Saint-Germain, zo schrijft L'Équipe maandagavond. De grootmacht uit de Franse Ligue 1 hoopt de oud-Ajacied nog voor het verstrijken van de transferdeadline over te nemen van Chelsea.

De winterse transferperiode loopt nog tot dinsdagavond 00:00 uur. Bij het ingaan van de woensdag is de transferdeadline verstreken. Paris Saint-Germain is in gesprek met zijn huidige club Chelsea en die gesprekken zouden 'razendsnel' verlopen. Volgens bronnen van de Franse krant zijn beide topclubs zelfs al dicht bij een akkoord.

Bovendien zou Ziyech een stap naar Parijs zelf wel zien zitten en volgens Fabrizio Romano zouden club en speler al een persoonlijk akkoord hebben bereikt. Hij komt maar weinig aan spelen in Londen. In de Premier League zat hij dit seizoen achttien keer bij de selectie van Chelsea, maar slechts tien keer maakte hij daadwerkelijk speelminuten. Het aantal keer dat hij in de basis stond, is nog schrijnender: vier. Een doelpunt maakte hij dit seizoen niet in de Engelse competitie. Wel gaf hij onlangs, op 15 januari 2023, de assist op de winnende treffer tegen Crystal Palace.

Het perspectief voor de voormalig speler van Ajax is tijdens de nog altijd lopende maand bepaald niet rooskleuriger geworden. Chelsea is in de winterse transferperiode aan het kopen geslagen en haalde al vier aanvallende versterkingen binnen. Mykhaylo Mudryk, Noni Madueke, David Fofana en João Félix kwamen allen binnen om de club te voorzien van nieuwe aanvallende impulsen. Of zijn perspectief bij Paris Saint-Germain direct veel beter is, valt te betwijfelen. In Parijs spelen immers ook wereldsterren Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar.

Ziyech en AS Roma

Recent lonkte voor Ziyech ook de kans om naar AS Roma over te stappen. Nicolò Zaniolo leek juist onderweg de club te verlaten en in dat geval zou er een plek voor de linkspoot zijn vrijgekomen. Het vertrek van de Italiaan vond echter geen doorgang en dus lijkt de Serie A voorlopig ook afgevallen te zijn als bestemming.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.