Ziyech straalt na groepswinst Marokko: 'Een droom om op het WK te scoren'

door BadembaBarrie 10

Bron NOS

Ziyech straalt na groepswinst Marokko: 'Een droom om op het WK te scoren'

door BadembaBarrie 10

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Hakim Ziyech is dolgelukkig na afloop van Canada - Marokko (1-2). Door de overwinning en het 0-0 gelijke spel bij Kroatië - België plaatste Marokko zich als groepswinnaar voor de achtste finale van het WK. Ziyech had daar een groot aandeel in door de 1-0 voor zijn rekening te nemen en stond na afloop van de wedstrijd de Marokkaanse media te woord, uitgezonden door de NOS.

'We hebben ons eigen spel gespeeld, met onze eigen tactiek en strategie. We hielden ons daar goed aan en schreven vandaag geschiedenis', is Ziyechs eerste reactie nadat hij de felicitaties in ontvangst heeft genomen.

Ziyech was dus belangrijk voor zijn land, met de 1-0. Een doelpunt van afstand, nadat de Canadese doelman Milan Borjan de bal knullig had ingeleverd. Ziyech is er niet minder gelukkig om. 'Het is natuurlijk altijd een droom om op het WK te scoren en om je land te vertegenwoordigen. En, zoals ik zei, we hebben geschiedenis geschreven.'

Alle opties open voor Marokko

Marokko heeft zich dus als groepswinnaar geplaatst, maar weet nog niet wie het in de achtste finale treft. Dat zal de nummer twee uit Groep E worden, maar zowel Spanje, Duitsland, Japan als Costa Rica kan nog op die positie eindigen. Wel is al zeker dat de wedstrijd op dinsdagmiddag om 16.00 uur zal zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.