Wöber aangeslagen na eigen goal: 'Dan voel je je de idioot van het land'

door Robin Ridder 10

Bron Voetbal International

Wöber aangeslagen na eigen goal: 'Dan voel je je de idioot van het land'

door Robin Ridder 10

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Maximilian Wöber had last van een schuldgevoel na de nederlaag van Oostenrijk tegen Frankrijk. De oud-Ajacied maakte een ongelukkig eigen doelpunt waardoor zijn land met 0-1 verloor. De verdediger gaf na de wedstrijd aan zich naar te voelen over zijn bijdrage aan de nederlaag.

Na 37 minuten kreeg Wöber de bal ongelukkig op zijn hoofd en daardoor kwam Frankrijk op voorsprong. 'Mijn teamgenoten, de staf, mijn familie en vrienden hebben mij weer op het goede spoor gezet', zei Wöber na afloop. 'Na zo'n wedstrijd voel je je een beetje de idioot van het land. Je moet jezelf bij elkaar rapen en je weer concentreren op de volgende wedstrijd.'

'Ik was ontroerd, alsof ik het hele land in de steek had gelaten. Maar al mijn teamgenoten spraken met me in de kleedkamer. Ze vonden de juiste woorden en vertelden me dat dit hoort bij voetbal. We winnen samen en we verliezen samen. Ik denk niet dat ik ooit nog zo'n stom eigen doelpunt zal maken.'

Wöber kwam in augustus 2017 voor zeven ton over van het Oostenrijkse Rapid Wien. In 2019 verliet de Oostenrijker Ajax voor een avontuur in Spanje. De verdediger maakte voor zo'n tien miljoen euro de overstap naar Sevilla. Voor de definitieve overstap huurde Sevilla Wöber al van Ajax. Na Sevilla speelde de oud-Ajacied nog voor RB Salzburg, Leeds United en Borussia Mönchengladbach. Voor die laatste club speelde hij op huurbasis en zodoende keert hij deze zomer terug bij Leeds United. Waar zijn toekomst ligt, is nog niet duidelijk.

Oostenrijk verkocht de huid duur

Dat Nederland nog niet zomaar gewonnen heeft van de Oostenrijkers werd in het duel met de Fransen duidelijk. Frankrijk wist uiteindelijk met 0-1 te winnen, maar ze kwamen niet of nauwelijks door de Oostenrijkse muur heen. De ploeg van Wöber hield de verdediging compact bij elkaar en ging de duels niet uit de weg. Aankomende vrijdag speelt Nederland tegen Frankrijk en volgende week dinsdag nemen de Oranje Leeuwen het op tegen Oostenrijk.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.