'Westermann in beeld als assistent-trainer van FC Barcelona'

door Jesse ter Haar 38

Bron Florian Plettenberg

'Westermann in beeld als assistent-trainer van FC Barcelona'

door Jesse ter Haar 38

Bron Florian Plettenberg

Laatst geüpdatet

Heiko Westermann is in beeld om de nieuwe assistent-trainer van FC Barcelona te worden, zo schrijft Florian Plettenberg op X in navolging van meerdere Spaanse media. In Spanje zou de oud-Ajacied aan de slag kunnen als assistent-trainer van de recent aangestelde hoofdtrainer Hansi Flick.

Momenteel is de voormalig centrumverdediger bij Duitsland Onder 19. Bij dat jeugdteam vervult Westermann eveneens de rol van assistent-trainer. Hij werkt onder de hoede van Christian Wörns - oud-speler van onder meer Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. Zijn baan bij de nationale voetbalbond van Duitsland lijkt Westermann echter op te kunnen zeggen, want FC Barcelona lonkt.

Op dit momenten werken de club en Flick nog aan de komst van Westermann. De gesprekken zijn gaande, maar er is nog geen knoop doorgehakt. Als vanzelfsprekend spreekt Westermann de Duitse taal, maar ook - zo vertelt Plettenberg - spreekt de oud-Ajacied 'erg goed' Spaans. Geheel uit het niets komt dat niet, want in zijn actieve carrière als voetballer speelde Westermann voor Real Betis.

Het is pas twee dagen geleden dat FC Barcelona nieuweling Flick aanstelde als hoofdtrainer van de club. De Catalanen waren al bezig met de oefenmeester terwijl Xavi nog in dienst was bij de club. Na een wisselvallig seizoen waarin Real Madrid eenvoudig kampioen werd, werd de clublegende bedankt voor zijn diensten. Niet veel later werd de aanstelling van Flick dus officieel en nu lijkt Westermann daar de vruchten van te gaan plukken.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Westermann bij Ajax

Diezelfde Westermann geldt in Amsterdam als een ware cultheld. De centrale verdediger maakte in de zomer van 2016 de overstap van het eerder genoemde Real Betis naar Ajax, maar maakte als speler nooit indruk. Hij kwam slechts tot acht wedstrijden in Ajax 1, terwijl hij ook vier duels meedeed met Jong Ajax. Na zijn tijd in Amsterdam maakte hij de overstap naar Austria Wien, waar hij in april 2018 zijn loopbaan beëindigde.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.