FC Barcelona stelt Flick aan als opvolger van ontslagen Xavi

door Jari Perridon 73

Bron FC Barcelona

FC Barcelona stelt Flick aan als opvolger van ontslagen Xavi

door Jari Perridon 73

Bron FC Barcelona

Laatst geüpdatet

Hansi Flick is officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona. Dit valt te lezen op de officiële kanalen van de Catalaanse club. Dit betekent dat oud-Ajacied Frenkie de Jong vanaf komend seizoen onder de Duitse oefenmeester zal voetballen, mits hij FC Barcelona trouw blijft. De Duitser heeft bij de Catalanen een contract getekend voor twee jaar.

De 59-jarige Flick volgt Xavi op bij FC Barcelona, die na een wisselvallig seizoen werd bedankt voor zijn bewezen diensten. In de winter kondigde Xavi al aan dat hij na dit seizoen zou vertrekken bij de Blaugrana, vanwege het tegenvallende spel en de mindere prestaties van de club.

Vanaf dat moment ging het weer beter bij de club. Dit zorgde voor een ommekeer. Het 44-jarige clubicoon kwam door de publieke opinie en na een goed gesprek met Joan Laporta terug op zijn besluit om te vertrekken bij FC Barcelona. Alles wees er op dat Xavi bij de club zou blijven en zijn contract zou uitdienen.

Een aantal weken geleden deed de Spaanse-trainer uitspraken over de beperkte financiële mogelijkheden van de club voor volgend seizoen. Deze uitspraken vielen niet goed bij voorzitter Laporta, die uiteindelijk alsnog besloot om afscheid te nemen van Xavi.

FC Barcelona had al langer interesse in Flick

Nu is duidelijk dat Flick het stokje gaat overnemen van Xavi bij FC Barcelona. De naam van de voormalig trainer van Bayern München en ex-bondscoach van Duitsland zong al langere tijd rond binnen de club. Al voordat Xavi terugkwam op zijn besluit leek FC Barcelona verregaande interesse te hebben in de Duitse oefenmeester. Flick is de tweede Duitse coach in de geschiedenis van FC Barcelona, Hennes Weisweiler ging hem voor in het seizoen 1975/76. Daarnaast is hij de zesde buitenlandse coach van deze eeuw bij de Blaugrana.

Flick deed FC Barcelona pijn in het verleden 

Bij FC Barcelona heeft men tot nu toe alleen maar een pijnlijke herinnering aan de Duitse trainer. In 2020 won Bayern München, onder leiding van Flick, met maar liefst 8-2 van FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers wisten het miljardenbal uiteindelijk te winnen. Flick veroverde dat jaar de treble met Der Rekordmeister. Vervolgens was Flick minder succesvol bij de Duitse nationale ploeg. Tijdens het WK van 2022 kwamen de Duitsers onder zijn leiding niet verder dan de groepsfase.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.