Voorzitter Marokkaanse voetbalbond deelt sneer uit aan Ziyech

door Justin Fokkens 47

Bron Voetbal International

Voorzitter Marokkaanse voetbalbond deelt sneer uit aan Ziyech

door Justin Fokkens 47

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

De situatie rondom Hakim Ziyech bij het nationale elftal van Marokko blijft een veelbesproken onderwerp. De oud-Ajacied, die momenteel bij het Engelse Chelsea onder contract staat, wordt al enige tijd niet meer geselecteerd voor de nationale ploeg. Nu treedt ook Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, met kritiek op de linkspoot naar buiten.

Ziyech ligt in de clinch met bondscoach Vahid Halilhodzić. De oefenmeester uit Bosnië zou niet tevreden zijn met de instelling en mentaliteit van Ziyech. In 2017 werd de speler van Chelsea echter ook al niet opgeroepen voor de Afrika Cup, destijds door toenmalig bondscoach Hervé Renard. 'We hebben toen besloten om hem de tijd te geven, om met een nieuwe gemoedstoestand terug te keren', zo laat Lekjaa weten bij Radio Mars, geciteerd door Voetbal International.

Te weinig veranderd

De voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond laat vervolgens weten te weinig verandering te hebben waargenomen, en daarmee de beslissing van zijn huidige bondscoach om Ziyech niet voor de komende Afrika Cup op te roepen, te begrijpen. 'We hadden verwacht dat Hakim een speler zou zijn die het nationale team bij de hand zou nemen en naar overwinningen zou leiden, en niet een speler die wacht tot hij de bal ontvangt, zonder daar moeite voor te doen'.

Bookmaker: Manchester City lichte favoriet voor CL-eindzege, Ajax staat zevende

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties