'Voormalig Ajax-talent Rijkhoff stevent af op winters vertrek uit Dortmund'

door Jesse ter Haar 91

Bron Ruhr Nachrichten

'Voormalig Ajax-talent Rijkhoff stevent af op winters vertrek uit Dortmund'

door Jesse ter Haar 91

Bron Ruhr Nachrichten

Laatst geüpdatet

Julian Rijkhoff gaat mogelijk vertrekken bij Borussia Dortmund, zo schrijft Ruhr Nachrichten. De voormalig jeugdspeler van Ajax geeft zelf aan een moeilijke periode achter de rug te hebben en lijkt niet de gewenste waardering te voelen.

De spits kwam in 2012 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Hij verbleef er negen jaar, waarna hij op zestienjarige leeftijd de overstap naar Borussia Dortmund maakte. De jongeling maakte er indruk en mocht in de zomer meedraaien met het eerste elftal, maar werd daarna toch weer teruggezet. In eerste instantie naar het tweede elftal, maar inmiddels werkt Rijkhoff zijn duels af voor Borussia Dortmund Onder 19.

'Ik ben heen en weer gestuurd, dat was lastig voor mij', vertelt de inmiddels achttienjarige centrumspits. Twee weken geleden zouden Rijkhoff en zijn zaakwaarnemer met de clubleiding van Borussia Dortmund hebben gesproken en naar verluidt is de kans zeer aanwezig dat hij in de winterstop vertrekt. In de afgelopen transferperiode zou Ajax zou interesse hebben getoond, maar de Duitse club wenste hem toen nog niet te laten gaan.

Doelpuntenmachine Rijkhoff

Rijkhoff is in dienst van Borussia Dortmund een ware doelpuntenmachine te noemen. Hij speelde in Duitsland 52 wedstrijden voor het O19-team en maakte daarbij een totaal van 46 doelpunten. Niet alleen dat, ook stelde hij tienmaal een medespelers in staat om te scoren. In Europees verband, in de Youth League, was hij eveneens op schot. In negentien wedstrijden scoorde hij tien keer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.