Geruchtenmolen: 'Ajax volgt Zweedse middenvelder Gustafsson'

door Jesse ter Haar 563

Bron AS

Geruchtenmolen: 'Ajax volgt Zweedse middenvelder Gustafsson'

door Jesse ter Haar 563

Bron AS

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is gesloten, maar dat betekent niet dat er geen geruchten meer zijn omtrent mogelijk nieuwe en mogelijk vertrekkende spelers van Ajax. In de Geruchtenmolen lees je de laatste transfergeruchten rond de club, maar denk eraan: neem het soms met een korreltje zout!

Zondag 16 april

'Ajax volgt Zweedse middenvelder Gustafsson'

Ajax zou één van de clubs zijn die Carl Gustafsson, middenvelder van Kalmar FF, volgen. De Zweed maakt indruk bij zijn huidige club en volgens Sportbladet resulteert dat in belangstelling van meerdere clubs uit het buitenland. Naast de Amsterdamse club zouden immers ook AZ, Club Brugge, Fiorentina en Eintracht Frankfurt de situatie van Gustafsson in de gaten houden. Een overstap binnen Zweden behoort ook tot de mogelijkheden van de middenvelder, maar hij zou inzetten op een stap naar het buitenland.

Vrijdag 14 april

'Ajax wil Rijkhoff terug naar Amsterdam halen'

Ajax onderneemt serieuze pogingen om Julian Rijkhoff terug te halen van Borussia Dortmund, zo meldt BILD. De 18-jarige spits scoort sinds zijn komst naar Duitsland aan de lopende band. Eerder dit jaar verlengde hij nog zijn contract bij Borussia Dortmund. Zodoende zal Ajax een transfersom moeten betalen om hem terug naar Amsterdam te halen.

Donderdag 13 april

'Ajax laat oog vallen op Barcelona-talent Torre'

Ajax heeft Pablo Torre op het oog als versterking voor komend seizoen, volgens El Gol. De aanvallende middenvelder is bij FC Barcelona doorgestroomd onder Xavi en heeft al enkele optredens in de hoofdmacht op zijn naam staan. De trainer wil hem dan ook graag houden, maar directeur Joan Laporta speelt met het idee om Torre te laten vertrekken, om Barcelona zo weer wat financiële lucht te geven. Naast Ajax zouden ook Rangers FC en Club Brugge geïnteresseerd zijn in de twintigjarige jeugdinternational van Spanje. Torres contract bij Barça loopt nog tot de zomer van 2026.

'Ajax ziet in Matías Rojas geschikte opvolger Kudus'

Paraguayaan Matías Rojas staat in de belangstelling van Ajax, zo meldt TodoFichajes. De middenvelder van Racing Club heeft dit seizoen zes keer gescoord in elf wedstrijden in de Argentijnse competitie. Zijn marktwaarde is op dit moment vijf miljoen euro, maar hij loopt uit contract aankomende zomer. Zodoende kan Rojas transfervrij de overstap maken naar Ajax. Hij wordt geschreven als een 'aanvallende middenvelder met een zeer goede balbehandeling en balvaardigheid' en wordt gezien als een geschikte opvolger van Mohammed Kudus.

Maandag 10 april

'Paris Saint-Germain wil Kudus overnemen van Ajax'

Paris Saint-Germain heeft zijn oog laten vallen op Mohammed Kudus van Ajax, meent transferjournalist Pedro Almeida op Twitter. De Franse club heeft contact gelegd met de Amsterdamse club om de mogelijkheden te bespreken. Ajax vraagt echter meer dan 50 miljoen euro voor de Ghanees - die momenteel geblesseerd is. Kudus zelf heeft wel oren naar een overstap naar de Franse hoofdstad. Dit seizoen speelde hij in alle competities 38 wedstrijden voor Ajax, waarin hij 18 keer scoorde en 5 assists gaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.