Vitesse mag Eredivisie-seizoen ondanks 'enorme uitdagingen' afmaken

door Jesse ter Haar 16

Bron Vitesse.nl

Vitesse mag Eredivisie-seizoen ondanks 'enorme uitdagingen' afmaken

door Jesse ter Haar 16

Bron Vitesse.nl

Laatst geüpdatet

Vitesse mag het huidige Eredivisie-seizoen 'gewoon' uitspelen, zo maakt de club bekend via de eigen website. De club uit Arnhem verstopt zich echter niet voor de 'enorme uitdagingen' die nog moeten worden aangegaan om een faillissement te voorkomen.

'De afgelopen dagen en uren zijn er veel speculaties verschenen over de licentie en financiën van Vitesse', zo valt te lezen. 'Alhoewel de club nog enorme uitdagingen heeft kan het wel met enige zekerheid zeggen dat het uitspelen van het seizoen niet (meer) in gevaar is. Door onder andere het naar voren halen van verwachte inkomsten uit sponsorgelden en seizoenkaarten kunnen we het seizoen uitspelen.'

Daarmee is het nog niet gedaan, maar zijn de problemen slechts voor korte tijd opgelost. Vitesse kan er op die manier voor gaan om niet te degraderen uit de Eredivisie. De club staat op de laatste plaats in de Eredivisie en de veilige plekken zijn op de korte termijn niet binnen bereik.

FC Volendam, de nummer zeventien van de Eredivisie, staat op slechts twee punten, maar plek nummer zestien - die recht geeft op deelname aan de play-offs - is zeven punten verwijderd. Afgelopen weekend nog, wist Vitesse geen partij te bieden aan koploper PSV. De club uit Eindhoven ontving de club uit Arnhem en was met maar liefst 6-0 te sterk. Na het duel staat Vitesse alweer op 68 tegendoelpunten dit seizoen.

Toekomst Vitesse

In de tussentijd moet er worden beslist over de verdere toekomst van Vitesse. De club is sinds jaar en dag een Eredivisie-club, maar het is nog maar de vraag of dat in de toekomst ook zo blijft. 'De licentiecommissie verwacht binnen enkele werkdagen naar buiten te kunnen treden over haar besluitvorming aangaande Vitesse', brengt de club naar buiten. 'Zodra er overig nieuws te melden is zal de club hierover communiceren via de officiële kanalen.'

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.