VI: 'Voortbestaan Vitesse op losse schroeven, licentiecommissie trekt licentie maandag in'

door Jon van Dam 52

Bron Voetbal International

VI: 'Voortbestaan Vitesse op losse schroeven, licentiecommissie trekt licentie maandag in'

door Jon van Dam 52

Bron Voetbal International

Het voortbestaan van Vitesse staat op losse schroeven. De situatie van de Arnhemse club is nog penibeler geworden doordat de licentie maandag ingetrokken lijkt te gaan worden, zo meldt Voetbal International donderdagavond. Aanstaande maandag komt de licentiecommissie bijeen om een besluit te nemen over de licentie van de degradant. Het gaat om een besluit tot intrekking.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Vitesse had tot afgelopen maandag de tijd om een sluitende begroting in te dienen bij de commissie. De club miste de deadline en heeft ook nog geen bankrekening en accountant. In eerste instantie dacht Vitesse twee partijen gestrikt te hebben voor een overname. Echter kwamen zij er niet uit met Coley Parry: de grootste schuldeiser van Vitesse. Parry wacht nog altijd op veertien miljoen euro euro van de Arnhemmers.

De nieuwe investeerders stonden ervoor open om Vitesse de helpende hand te bieden door het begrotingstekort voor aankomend seizoen te financieren. Daarnaast wilden ze een deel van de schuld betalen, zolang Parry tot een compromis wilde komen. Afgelopen dinsdag haakte een Amerikaanse partij af voor de overname van Vitesse. Er werd vanuit gegaan dat de Amerikaan akkoord zou gaan met het overnameplan. Bij een eventueel faillissement ziet Parry geen cent terug van zijn ingelegde kapitaal.

Vitesse kan nog in beroep

Ondanks dat Vitesse niet aan de voorwaarden voldeed bij de licentiecommissie, leverde het - tegen beter weten in - nog wel een begroting in. Deze begroting bood echter niet voldoende garanties om het hele Keuken Kampioen Divisieseizoen te doorstaan en werd dus afgekeurd. Mocht de licentiecommissie daadwerkelijk de licentie afpakken van de noodlijdende Arnhemmers, dan kan de club nog wel in beroep gaan.

Wel moet er dan een gedekt reddingplan klaarliggen en er moet gegarandeerd kunnen worden dat Vitesse een bankrekening en accountant weet te vinden. Het is nog maar de vraag of de traditieclub uit 1892 nog langer zal bestaan.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.