VI reconstrueert wat er daadwerkelijk gebeurde tussen Fraser en Younes

door Bart Veenstra 52

Bron Voetbal International

VI reconstrueert wat er daadwerkelijk gebeurde tussen Fraser en Younes

door Bart Veenstra 52

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Amin Younes is door Henk Fraser bij zijn keel gegrepen tijdens een training van FC Utrecht. Voetbal International heeft een reconstructie geschreven van het incident van afgelopen zaterdagmiddag. Fraser besloot vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag zelf op te stappen bij de club uit de Domstad.

Het medium schrijft dat meerdere betrokkenen het verhaal van de zaterdagtraining bevestigen. Tijdens de training werd er een partij elf tegen elf gespeeld en gedurende die partijvorm werd een overtreding gemaakt op een andere speler. Oud-Ajacied Urby Emanuelson was de scheidsrechter tijdens deze partij en weigerde te fluiten voor de overtreding. 'De behendige aanvaller (Younes, red.) was het daar niet mee eens en ging verhaal halen bij de arbiter. Een tikkeltje te lang misschien, een beetje irritant bovendien.'

'Vervolgens krijgt de aanvaller een duw in zijn rug', gaat de reconstructie verder. 'Hij draait zich om en zou daarna bij zijn keel zijn gegrepen. Niet door een emotionele medespeler, maar door Fraser. Vervolgens zou Younes samen met een medespeler van het veld zijn gestapt.'

Ondanks het incident van afgelopen zaterdag ging Fraser wel met zijn selectie naar Spanje voor een trainingskamp. Younes bleef achter in Nederland. De clubleiding van FC Utrecht was allesbehalve blij met het incident en na zaterdag zijn er dan ook meerdere gesprekken - vooral tussen de directie en eigenaar Frans van Seumeren - gevoerd over de toekomst van Fraser.

'Groot deel spelersgroep stond achter Younes'

Verder bleek ook dat een groot deel van de spelersgroep achter Younes stond. 'Daarmee is de situatie van Fraser definitief onhoudbaar geworden. Woensdagmiddag volgt een persbericht. Fraser krijgt de kans zelf op te stappen. Anders was hij waarschijnlijk ontslagen', aldus Voetbal International.

Inmiddels heeft Fraser spijt betuigd van zijn acties. 'Dit is me als trainer nog nooit overkomen', liet hij weten in een statement. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn. Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.’

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugverdienen als je minimaal 1 euro inzet op een doelpunt van Marokko. Check hoe snel het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.