[Update] FC Utrecht en Fraser officieel uit elkaar na incident op trainingskamp

door Cristian de Jong 78

Bron Algemeen Dagblad, FC Utrecht

[Update] FC Utrecht en Fraser officieel uit elkaar na incident op trainingskamp

door Cristian de Jong 78

Bron Algemeen Dagblad, FC Utrecht

Laatst geüpdatet

FC Utrecht lijkt trainer Henk Fraser op straat te gaan zetten, zo meldt het Algemeen Dagblad. De oefenmeester zou oud-Ajacied Amin Younes bij de keel hebben gepakt, waarna het incident in de kleedkamer explodeerde.

De woordvoerster van de club uit Utrecht geeft aan nog niets te willen zeggen over het incident. Technisch directeur Jordy Zuidam zou het incident hebben bijgewoond, melden bronnen aan het Algemeen Dagblad.

Fraser was bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Utrecht, maar de samenwerking tussen club en trainer lijkt al vroeg ten einde te komen. Zuidam zou namelijk hebben besloten om Fraser te ontslaan na het incident.

FC Utrecht kende onder Fraser een bewogen eerste seizoenshelft. Na een slechte start won de club pas in de vijfde wedstrijd van de competitie voor het eerst. De laatste periode voor het wereldkampioenschap was daarentegen wel goed van Utrecht. Zo wist het een ronde verder te komen in de beker en won het in de competitie vier keer op rij.

Fraser was voor zijn periode in Utrecht actief bij Sparta Rotterdam. Daarvoor was de oefenmeester al actief als hoofdtrainer van Vitesse en ADO Den Haag.

Update - 13.35 uur (woensdag 14 december) - FC Utrecht en Fraser officieel uit elkaar na incident op trainingskamp

FC Utrecht en Henk Fraser gaan officieel uit elkaar, zo meldt de club via de officiële website. Fraser greep ex-Ajacied Amin Younes bij de keel op het trainingskamp. Later zou de situatie in de kleedkamer zijn geëxplodeerd. De oefenmeester begreep dat deze actie niet door de beugel kon en besloot daarom per direct te stoppen als hoofdtrainer van FC Utrecht.

Fraser laat via de clubkanalen weten dat hij niet trots is op zijn acties. 'Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen', aldus Fraser.

Algemeen directeur Thijs van Es licht de beslissing toe. 'In dit geval is door Henk gedrag vertoond dat over de grens van het geoorloofde gaat, waarover we het direct eens waren, waardoor hij deze beslissing heeft gemaakt.'

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugverdienen als je minimaal 1 euro inzet op een doelpunt van Marokko. Check hoe snel het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.