Veltman geniet: 'We weten wat we kunnen en gingen ook echt voor de winst'

door Justin Fokkens 25

Bron Viaplay

Veltman geniet: 'We weten wat we kunnen en gingen ook echt voor de winst'

door Justin Fokkens 25

Bron Viaplay

Laatst geüpdatet

Joël Veltman wist zaterdag met Brighton & Hove Albion met 3-0 van Liverpool te winnen. Daarmee bevindt de ploeg zich momenteel op een zeer knappe zevende plaats in de Engelse Premier League. De oud-Ajacied mocht zelf slechts een halfuur meedoen, maar heeft zichtbaar genoten.

'Ik denk dat niemand had verwacht dat we hier met 3-0 zouden winnen. Als je naar deze hele wedstrijd kijkt, was het zeker verdiend. We weten wat we kunnen en gingen ook echt voor de winst. Natuurlijk miste Liverpool een aantal spelers, maar het heeft gewoon een hoop kwaliteit. Ik genoot enorm vanaf de bank en tijdens het halfuur dat ik mocht meedoen', aldus Veltman in gesprek met Viaplay.

De verdediger, die doorgaans op een basisplaats kan rekenen, begon dus op de bank tegen de bezoekers uit Liverpool. Veltman stapte daarom wel even naar de trainer om uitleg te vragen. 'Ik zag op de training al dat ik niet ging spelen. Toen ben ik naar hem toegegaan en hem gevraagd waarom dat was. Zijn reactie was eigenlijk wel mooi. Hij had helemaal geen reden. Ik deed het gewoon goed, maar hij koos gewoon voor een ander type rechtsback.'

Dromen van hoge eindklassering

Gezien de huidige zevende plaats is de vraag waar de club dit seizoen uiteindelijk zal eindigen. 'Vooraf was de toptien ons doel. Nu staan we iets hoger, maar als je realistisch bent staan boven ons echt topteams. We houden beide benen op de grond. Zolang we winnen, weet je het nooit. De Premier League is heel gek', zo besluit Veltman.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.