Van Wonderen over vroege wissels: 'Had er ook zes, zeven of acht kunnen wisselen'

door Gino Haverkamp 3

Bron Leeuwarder Courant

Van Wonderen over vroege wissels: 'Had er ook zes, zeven of acht kunnen wisselen'

door Gino Haverkamp 3

Bron Leeuwarder Courant

Laatst geüpdatet

Kees van Wonderen, trainer van sc Heerenveen, dacht dat het verschil tussen zijn ploeg en Ajax kleiner zou zijn. Niets was echter minder waar na twintig minuten spelen: 0-3 achter in eigen huis. Voor rust greep Van Wonderen dan ook in middels het inbrengen van drie verse krachten.

'We waren aan het watertrappelen', steekt Van Wonderen van wal in gesprek met de Leeuwarder Courant. 'We werden op alle fronten afgetroefd. Je hoopt en denkt vooraf dat het verschil met zo’n club kleiner zou zijn, maar dat was niet het geval. Een pijnlijke constatering. Wij zakten door de ondergrens als het gaat over individueel en collectief verdedigen.' Van Wonderen wil zijn spelers echter niet te veel verwijten, omdat ze erg hun best deden.

Rami Al Hajj, Simon Olsson en Ché Nunnely waren de spelers die na 37 minuten al naar de kant gehaald werden. Dat moet het trio niet als aanval zien, want Van Wonderen was over meer spelers niet tevreden. 'Ik had er ook zes, zeven of acht kunnen wisselen.'

'Wilde hiermee signaal afgeven'

Met het inbrengen van Sydney van Hooijdonk wilde Van Wonderen wat opportunistischer spelen. Deels met succes, want sc Heerenveen scoorde nog twee keer. Ajax kwam echter tot vier goals. Van Wonderen over zijn vroege wissels: 'Ik wilde hiermee ook een signaal afgeven naar de rest van het elftal. Je wilt competitief zijn en er een wedstrijd van maken. Dat lukte onlangs tegen Feyenoord, maar nu was het verschil helaas te groot.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.