Jansen: 'Hij had zelf dondersgoed door dat hij er slecht uitzag'

door Gino Haverkamp 19

Bron Voetbal International

Jansen: 'Hij had zelf dondersgoed door dat hij er slecht uitzag'

door Gino Haverkamp 19

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Freek Jansen vindt dat Gerónimo Rulli beter moet zijn bij hoge ballen. De twee goals die sc Heerenveen scoorde tegen Ajax konden gemaakt worden doordat de Argentijn te ver uitkwam bij hoge ballen, waardoor de tegenstander raak kon koppen. Uiteindelijk won Ajax wel met 2-4.

'Het is relatief', antwoordt Jansen bij Voetbal International op de vraag of Ajax zich zorgen moet maken om mistastende Rulli. 'Want de Ajacieden hebben zich dit seizoen zorgen moeten maken over veel grotere dingen', vervolgt de journalist, verwijzend naar de matige periode onder de vorige coach Alfred Schreuder. Wel vindt Jansen dat door de twee inschattingsfouten van de wereldkampioen sc Heerenveen in leven gehouden werd. De eerste tegengoal viel namelijk op slag van rust, toen Ajax met 0-3 voor stond. 'Heerenveen was eigenlijk kansloos verslagen.'

Vooral de 1-3 vond Jansen een 'totale inschattingsfout' van Rulli. 'De 2-4 natuurlijk ook', voegt hij er aan toe. Rulli ging bij die treffer op een vergelijkbare wijze in de fout: een hoge bal richting het zestienmetergebied, Rulli die uitkomt en vervolgens een sc Heerenveen-speler die in een vrij doel kan inkoppen.

Rulli zelfbewust na twee fouten

Niemand hoeft echter te benadrukken tegen Rulli dat hij er niet goed uitzag bij de treffers. Jansen: 'De mensen thuis zagen het niet, maar daarna was er een blessurebehandeling van een sc Heerenveen-speler. Toen stond Rulli een minuut lang te balen en te schelden onder de lat. Hij had zelf dondersgoed door dat hij er slecht uitzag. Maar het is inderdaad wel iets wat absoluut beter moet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.