Van Ginkel kan alleen maar hopen: 'Wij hebben geen invloed meer op Ajax'

door Jesse ter Haar 32

Bron PSV

Van Ginkel kan alleen maar hopen: 'Wij hebben geen invloed meer op Ajax'

door Jesse ter Haar 32

Bron PSV

Laatst geüpdatet

Marco van Ginkel is in de titelrace niet al te veel bezig met Ajax, zo laat hij blijken op de persconferentie na afloop van PSV - RKC Waalwijk. De middenvelder ziet dat de Amsterdammers bij vlagen moeite hebben om de wedstrijden te winnen, maar toch blijven zij de drie punten telkens uit het vuur slepen.

'Je concentreert je op je eigen wedstrijden. Wij hebben geen invloed meer op Ajax, omdat we niet meer tegen ze spelen', spreekt de ervaren middenvelder. 'Ze winnen de wedstrijden wel, dus dat maakt het wat lastiger. We hebben natuurlijk steeds minder wedstrijden. Je moet ze zelf blijven winnen en dan hoop je dat ze een keer een misstap maken.'

De bekerfinale van volgend weekend kan voor PSV een kans zijn om een tik aan Ajax uit te delen, zo beaamt hij. 'Natuurlijk, maar het is ook een prijs op zich. Heel weinig jongens bij PSV hebben nog een bekerfinale gespeeld in Nederland. Dat leeft zeker in de groep. We hebben er ook heel veel zin in. Maar eerst Leicester.'

De aanvoerder van PSV doelt daarmee op de Europese verplichtingen die de Eindhovenaren nog hebben tijdens de komende week. Op donderdag speelt PSV de return tegen Leicester City in de Conference League. Vanwege het eerdere 0-0 gelijkspel moet PSV nog vol aan de bak. Het levert Ajax een voordeel op voor wat betreft tijd om uit te rusten.

Bekerfinale in De Kuip

Het duel om de beker heeft plaats op zondag 17 april. De Eredivisie ligt van even stil, waardoor Ajax en PSV om 18.00 uur de aftrap kunnen verrichten. De wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip, het stadion van Feyenoord in Rotterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.