'Madueke haakt af met spierprobleem en lijkt bekerfinale tegen Ajax te missen'

door Jesse ter Haar 45

Bron Twitter

'Madueke haakt af met spierprobleem en lijkt bekerfinale tegen Ajax te missen'

door Jesse ter Haar 45

Bron Twitter

Laatst geüpdatet

Noni Madueke lijkt de bekerfinale aan zich voorbij te moeten laten gaan, zo schrijft Rik Elfrink op Twitter. De aanvaller viel geblesseerd uit tijdens PSV - RKC Waalijk. Het betreft een spierprobleem, wat hem de wedstrijd tegen Ajax lijkt te kosten.

De Engelsman begon zondag op de bank, maar viel een klein halfuur voor tijd in. Erg lang duurde zijn wedstrijd echter niet, want even later moest hij het veld alweer verlaten. Trainer Roger Schmidt had zijn vijf wissels op dat moment al verbruik en dus moest PSV met tien man verder. De 2-0 zege kwam echter niet meer in gevaar.

Het betekent dat Madueke met fysieke problemen heeft te kampen in een cruciale week. PSV speelt op donderdag de return tegen Leicester City in de Conference League, waarna de bekerfinale tegen Ajax op zondag alweer wacht.

Tegenover de waarschijnlijke afwezigheid van Madueke staat de terugkeer van Philipp Max en Ritsu Doan. Zondag waren zij afwezig bij PSV wegens ziekte, maar tijdens de komend week lijken zij weer in te gaan stromen.

Ook Olivier Boscagli lijkt op tijd fit voor de bekerfinale. De verdediger moest voortijding naar de kant met een blessure, maar trainer Roger Schmidt verwacht dat Boscagli de komende week inzetbaar is. 'Hij was iets te laat bij de bal, maar ik denk niet dat het iets ernstigs is,' aldus de Duitse oefenmeester op de persconferentie na afloop van het duel met RKC Waalwijk.

Antony en Martínez

Bij Ajax blijft het vooralsnog even afwachten welke spelers er in de finale beschikbaar zijn. De kans bestaat dat Antony zijn laatste wedstrijd van het seizoen al gespeeld heeft, terwijl Lisandro Martínez tegen Sparta Rotterdam ook nog ontbrak. Hij heeft echter nog alle kans om tegen PSV van de partij te zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.