Van Gaal definitief geen bondscoach van Duitsland; Nagelsmann officieel gepresenteerd

door NielsOpdam 10

Bron DFB; NU.nl

Van Gaal definitief geen bondscoach van Duitsland; Nagelsmann officieel gepresenteerd

door NielsOpdam 10

Bron DFB; NU.nl

Niet Louis van Gaal, maar Julian Nagelsmann is vrijdag officieel gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Duitse nationale elftal, zo meldt de Duitse voetbalbond. Nagelsmann volgt de ontslagen Hansi Flick op en gaat Duitsland leiden op het EK 2024 in eigen land.

Van Gaal werd ook genoemd, maar wist dat hij niet de eerste optie was bij de Duitse voetbalbond. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal zou hebben opengestaan voor een avontuur bij het Duitse elftal, maar dat is nu niet meer aan de orde. Nagelsmann zat sinds maart van dit jaar zonder werk, maar heeft nu een contract tot halverwege 2024 getekend.

Sportief directeur Rudi Völler is blij met het binnenhalen van Nagelsmann als bondscoach. 'Hij was onze voorkeurskandidaat toen de zoektocht begon. Hij is niet alleen een voetbalkenner, maar heeft ook - op zijn zeer jonge leeftijd - al bewezen dat hij een team kan motiveren', vertelde Völler op een persconferentie, geciteerd door NU.nl.

Gaat Van Gaal iets bij Ajax doen?

Nu Van Gaal geen bondscoach van Duitsland wordt, kan hij eventueel iets bij Ajax gaan doen. Valentijn Driessen schreef donderdag in zijn column bij De Telegraaf dat Van Gaal 'onder voorwaarden' bereid zou zijn om Ajax door de huidige crisis heen te loodsen. Een voorwaarde is dat zijn gezondheid het moet toelaten. Daarnaast moet Van Gaal 'de juiste mensen' om zich heen kunnen verzamelen, zo stelde de journalist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.