'Van Gaal blijft door twijfels rond Nagelsmann belangrijk alternatief voor Duitse voetbalbond'

door NielsOpdam 17

Bron BILD

'Van Gaal blijft door twijfels rond Nagelsmann belangrijk alternatief voor Duitse voetbalbond'

door NielsOpdam 17

Bron BILD

Louis van Gaal is nog altijd in beeld om bondscoach van Duitsland te worden, zo meldt BILD. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft gesprekken gevoerd met topkandidaat Julian Nagelsmann, maar er zijn twijfels bij de trainer en de voetbalbond.

Nagelsmann staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover het bondscoachschap. De Duitse coach weet dat het een unieke kans is om met Duitsland in eigen land een EK te spelen. Toch vraagt de 36-jarige trainer zichzelf ook af of het niet te vroeg is om te beginnen als bondscoach. Voor de DFB vormen de salariseisen van Nagelsmann een potentieel struikelblok. De Duitse coach heeft in München nog een contract tot 2026 en zou tot die tijd zo'n twintig miljoen euro ontvangen.

Volgens BILD zullen er in de komende dagen concrete gesprekken gevoerd worden tussen de voetbalbond en Nagelsmann, maar het is allesbehalve zeker dat de jonge trainer bondscoach wordt. Van Gaal wordt als een goedkoper alternatief gezien door de DFB. Door de twijfels rond Nagelsmann blijft de oud-trainer van Ajax een belangrijk alternatief voor de Duitse voetbalbond. Datzelfde geldt voor Oliver Glasner en Stefan Kuntz.

Van Gaal staat niet onwelwillend tegenover dienstverband bij DFB

Van Gaal liet eerder zelf al doorschemeren niet onwelwillend tegenover een dienstverband bij de DFB te staan. Daarnaast roepen Duitse iconen als Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger om de naam van de man die met Bayern München kampioen werd. Van Gaal was in zijn rijke carrière eerder al drie keer bondscoach. Tot driemaal toe deed hij dat in dienst van de KNVB, als bondscoach van het Nederlands elftal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.