Van Gaal genoemd als mogelijke opvolger Flick, Nagelsmann topkandidaat

door Roemer Smid 71

Bron BILD

Van Gaal genoemd als mogelijke opvolger Flick, Nagelsmann topkandidaat

door Roemer Smid 71

Bron BILD

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is in de race om Hansi Flick op te volgen als nieuwe bondscoach van Duitsland, meldt BILD. Die Mannschaft verloor zaterdag in een oefenwedstrijd met 4-1 van Japan. Flick, die al enige tijd onder druk stond, gaf na de zware nederlaag aan zichzelf nog altijd de juiste man voor de job te vinden. Maar een dag later viel het doek voor de trainer die in 2014 wereldkampioen werd als assistent coach.

Flick werd aangesteld als bondscoach na twee uiterst succesvolle jaren bij Bayern München waarin hij, onder meer, de treble won. Onder Flick kwalificeerde Duitsland zich als eerste land voor het WK 2022, maar werd het al in de poulefase uitgeschakeld. In de maanden na het WK bleef verbetering uit. Het 4-1 verlies in de oefeninterland tegen Japan was de druppel voor de Duitse voetbalbond, Hansi Flick kon zijn biezen pakken.

Van Gaal genoemd als mogelijke opvolger Flick 

Van Gaal wordt genoemd als mogelijke opvolger. Voor de Nederlandse succescoach is het trainen van Duitse teams geen onbekend terrein. Hij was van 2009 tot 2011 trainer van Bayern München, waarin hij kampioen werd en de beker won. Van Gaal, die vorige week veel in het nieuws was door zijn controversiële uitspraken over het afgelopen WK, heeft naar verluidt wel oren naar de trainersfunctie van Die Mannschaft. 'Ik train normaal gesproken geen clubs meer, maar een veelbelovend land heeft nog steeds een kans om mij te overtuigen.' In gesprek met Sky Sports reageert de oefenmeester verder op de interesse: 'Ik ben vereerd om benoemd te worden als een van de kandidaten. Maar nog nooit is een buitenlander gekozen voor de positie van bondscoach van het nationale team in Duitsland.'

Jullian Nagelsmann wordt overigens gezien als favoriet voor de functie. De 36-jarige coach werd in maart ontslagen bij Bayern München en wordt door de Duitse bond gezien als de gedroomde opvolger van Flick. Andere kandidaten zijn Miroslav Klose, Rudi Völler, Jürgen Klopp en Lothar Matthäus.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.