Van Gaal: 'Nu zie je een vreemdelingenlegioen bij Ajax, dat kan niet'

door Roemer Smid 397

Bron ESPN

Van Gaal: 'Nu zie je een vreemdelingenlegioen bij Ajax, dat kan niet'

door Roemer Smid 397

Bron ESPN

Louis Van Gaal: 'Ajax is een vreemdelingenlegioen'. Iets dat volgens de succescoach niet bij de Amsterdamse club past, en daarom ook 'niet kan'. Van Gaal nam maandag de Oeuvre Award in ontvangst en liet zich, in een interview met ESPN, uit over onder meer Ajax en AZ.

Als van Gaal zijn beste prestatie uit zijn imposante carrière moet noemen, noemt hij niet het kampioenschap met Ajax maar met AZ. 'Tuurlijk is Ajax ook een fantastische club om mee kampioen te worden, maar dat is in principe gemakkelijker.' Van Gaal werd in 1994,-95 en -96 kampioen met Ajax. In 2009 pakte hij de schaal met AZ.

Over zijn kampioenschappen met Ajax zegt Van Gaal het volgende: 'Het was toen makkelijker, nu niet meer. Ajax had toen de beste jeugdopleiding.' Volgens de trainer is het nu niet meer Ajax, maar AZ dat de beste jeugdopleiding heeft. 'Nu zie je ook een vreemdelingenlegioen bij Ajax. Dat kan eigenlijk niet, want je zou die spelers zelf moeten opleiden. Eigenlijk wat AZ nu doet.'

Menno Pot

In een post op X countert Menno Pot de woorden van van Gaal. 'Het moet zéker beter op De Toekomst, maar kijk even naar de opstellingen van dit weekend. In het 'vreemdelingenlegioen' van Ajax kwamen 6 à 7 (die halve is dan V/d Boomen) zelfopgeleide spelers in actie. Bij AZ ook twee uit de Ajax-jeugd (Bazoer en Dani de Wit).' Simon Zwartkruis countert op zijn beurt Menno Pot: 'Veel verwijzingen naar de opstellingen van afgelopen weekend in de reacties. Lijkt me dat Van Gaal het wat breder bedoelt. De gevolgde voetbalvisie, wijze van talentontwikkeling en winnen van UEFA Youth League door AZ, bijvoorbeeld.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.