Grim viel in tijdens bekerfinale 1998: 'Toen maar drie wissels, dus best wel uniek'

door Brent Tomassen 1

Bron Ajax Life

Grim viel in tijdens bekerfinale 1998: 'Toen maar drie wissels, dus best wel uniek'

door Brent Tomassen 1

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Fred Grim heeft mooie herinneringen als doelman van Ajax aan bekerfinales. De voormalig keeper van de Amsterdammers mocht in 1998 invallen in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen PSV en tegen FC Utrecht in 2002 (2-3 na verlenging, red.) stond Grim in de basis.

‘Als ik als reservekeeper functioneerde kreeg ik wel altijd van Louis voor bewezen diensten aan het eind van het seizoen een wedstrijd', vertelt Grim in de podcast van Ajax Life. 'Maar in 1998 was Olsen trainer en die verraste mij ook door me het laatste kwartier te laten spelen. Natuurlijk, de wedstrijd was gelopen – anders ga je geen keepers wisselen – maar hij deed het toch en in die tijd mocht je nog maar drie spelers wisselen. Dus het was best wel uniek. Het is er één dat je die meepakt en PSV had toch een behoorlijk team met goede spelers.’

In 2002 mocht Grim in de basis starten in een finale die vooral bekend werd door het late buitenspeldoelpunt van Wamberto. ‘We hebben er ook één gespeeld in 2001/2002 tegen FC Utrecht. Geweldige wedstrijd natuurlijk, in de zin van dat je zo afsluit. Het was de laatste wedstrijd van mijn carrière', herinnert de Amsterdammer zich, die tijdens het seizoen ook te maken kreeg met een trainerswissel. 'We begonnen dat seizoen onder Co Adriaanse en ik ben de eerste helft van het seizoen aanvoerder geweest. Toen kwam Ronald Koeman en gingen er dingen verschuiven. Chivu deed het toen natuurlijk ontzettend goed, pakte nog weleens een rode kaart, dus was het misschien wel goed om hem die aanvoerdersband te geven. Zodoende hebben we wel samen die cup omhoog gehouden.’

De finale van de TOTO KNVB Beker tussen Ajax en PSV wordt zondagavond om 18.00 uur afgetrapt in De Kuip in Rotterdam. Ajax gaat op jacht naar de 21e bekerwinst, die bij een overwinning van de ploeg van John Heitinga zal worden uitgereikt door Simon Tahamata.

Denk jij dat Ajax zondag de bekerfinale wint van PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.