'Van Gaal ontvangt mogelijk slecht nieuws: DFB legt contact met Nagelsmann'

door Jesse ter Haar 29

Bron BILD

'Van Gaal ontvangt mogelijk slecht nieuws: DFB legt contact met Nagelsmann'

door Jesse ter Haar 29

Bron BILD

Laatst geüpdatet

De Duitse voetbalbond (DFB) heeft contact gelegd met Julian Nagelsmann, zo brengt BILD naar buiten. Het zou slecht nieuws kunnen betekenen voor Louis van Gaal, die ook met de job in verband wordt gebracht.

Het zou gaan om een eerste toenadering vanuit de DFB, maar het is nog niet zeker hoe Nagelsmann erin staat. De 36-jarige Duitser werd in maart dit jaar de laan uitgestuurd bij Bayern München en zit sindsdien zonder club. Het is nog niet bekend of hij bondscoach van Duitsland wil worden of dat hij liever als clubcoach actief blijft.

Het was Rudi Völler, die dinsdag nog tegen Frankrijk fungeerde als interim-bondscoach, die het contact legde namens de DFB. Nagelsmann geldt als een van de topkandidaten, maar is dus zeker niet de enige kandidaat om het bondscoachschap op zich te nemen na het ontslag van Hansi Flick.

Van Gaal populair

Ook de naam van Van Gaal wordt immers in verband gebracht met Duitsland. De voormalig succestrainer, hij won de Champions League met Ajax, liet zelf al doorschemeren niet onwelwillend tegenover een dienstverband bij de DFB te staan. Daarnaast roepen Duitse iconen als Philipp Lahm en Bastian Schweinsteiger om de naam van de man die met Bayern München kampioen werd.

Van Gaal was in zijn rijke carrière eerder al drie keer bondscoach. Tot driemaal toe deed hij dat in dienst van de KNVB, als bondscoach van het Nederlands elftal. Sinds het einde van 2022 - toen hij uit dienst trad als eindverantwoordelijke van Oranje - zit Van Gaal zonder een club of land.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.