Driessen: 'Van Gaal is bereid Ajax door crisis te helpen'

door Jon van Dam 341

Bron De Telegraaf

Driessen: 'Van Gaal is bereid Ajax door crisis te helpen'

door Jon van Dam 341

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal zou onder voorwaarden bereid zijn om Ajax door de huidige crisis te loodsen. Dat meldt Valentijn Driessen in zijn column bij De Telegraaf. Een voorwaarde is dat zijn gezondheid het moet toelaten. Daarnaast moet Van Gaal 'de juiste mensen' om zich heen kunnen verzamelen, zo stelt de journalist.

Volgens Driessen verkeert Van Gaal momenteel in een 'broze gezondheid'. Sinds 2020 lijdt de legendarische oud-coach van Ajax aan de gevolgen van prostaatkanker. In de column geeft Driessen aan dat hij het verstandig zou vinden als voorzitter Pier Eringa 'de sleutels van Ajax' in handen van Van Gaal zou drukken. Volgens de journalist is de 72-jarige succescoach dé aangewezen persoon om de huidige chaos bij Ajax te lijf te gaan.

Driessen ziet in Rijkaard en Van Basten geen opties

Ajax-legendes als Frank Rijkaard en Marco van Basten zullen Ajax 'niet veel verder helpen', zo stelt Driessen. 'Rijkaard is door diverse beleidsbepalers afgelopen jaren gevraagd om iets voor Ajax te betekenen, maar is niet te vermurwen uit voetbalpensioen te komen. Marco van Basten wordt ook te pas en te onpas genoemd voor diverse functies en is ook benaderd vanuit Ajax. De voormalig topscorer wil aan zijn lijf geen polonaise, wuift alles weg, schoffeert van alles en iedereen bij Ajax als analist, maar als het aankomt op het nemen van verantwoordelijkheid geeft hij nooit thuis.'

Driessen geeft aan dat Van Gaal 'uit ander hout' gesneden is. 'Al ging hij in november 2011 veel te ver toen hij tijdens de fluwelen revolutie van Johan Cruijff een dolksteek in de rug van de eeuwige nummer 14 plantte. Alles om zijn ongebreidelde ambitie te verwezenlijken om directievoorzitter te worden bij Ajax', aldus Driessen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.