Van Dijk zag Oranje zich herpakken na rust: 'In de tweede helft moet je proberen om rustig te blijven'

door Brent Tomassen 27

Bron NOS

Van Dijk zag Oranje zich herpakken na rust: 'In de tweede helft moet je proberen om rustig te blijven'

door Brent Tomassen 27

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Virgil van Dijk is trots op de prestatie die het Nederlands elftal heeft geleverd door de halve finale van het EK Voetbal te halen. Oranje won met 2-1 van Turkije, maar moest tot het gaatje gaan om de zege uit het vuur te slepen. De verdediger spreekt zijn waardering uit voor zijn ploeggenoten en het aanwezige Oranje-publiek.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

'Prima. Je gaat natuurlijk heel diep op het einde', zijn de eerste woorden van Van Dijk bij de NOS. 'Je weet natuurlijk dat ze lange ballen erin gaan pompen, maar uiteindelijk ga je naar de halve finale.' Na afloop vierde de hele selectie en staf de zege met het aanwezige publiek. 'Ze zijn heel belangrijk, dat hebben we nodig. We wisten dat er vanavond heel veel Turken in het stadion aanwezig zouden zijn, maar de support was ongelofelijk goed. We wisten dat we vandaag heel diep moesten gaan. Ik ben trots op deze jongens.'

Oranje begon goed aan de wedstrijd, maar zakte ver terug naarmate de eerste helft vorderde. Dit leverde uiteindelijk een tegentreffer op. 'Een heel goed begin in mijn ogen, zowel in balbezit als in balbezit tegenpartij', vindt Van Dijk. 'Uiteindelijk worden we slordig en verliezen we ballen op gevaarlijke momenten, waardoor ze op de counter gevaarlijk kunnen worden. Dat gebeurde een aantal keer, al was het niet dat we veel weggaven. In de tweede helft moet je proberen om rustig te blijven en de kansen die er gaan komen moet je benutten. Dat hebben we goed gedaan, denk ik.'

'We willen allemaal onze dromen waarmaken en we zijn een stapje dichterbij'

De verslaggever van dienst vraagt of Oranje net als de fans met samengeknepen billen zat na de tegengoal. 'Zo ga je niet op het veld staan. Dat is wel heel slecht in mijn ogen als je dat doet. Je moet er alles aan doen. Als je iedereen ziet na een redding of bloktackle, je doet het met elkaar. We hebben er alles aan gedaan om naar de halve finale te gaan. Nu is het tijd om te herstellen en ons op te maken voor nog een zware pot. We willen allemaal onze dromen waarmaken en we zijn een stapje dichterbij. We gaan zien hoe dit de volgende wedstrijd zal gaan.' In de halve finale zal Engeland de tegenstander zijn. De ploeg van Gareth Southgate rekende na strafschoppen af met Zwitserland. 'We kunnen aan de bak', besluit de aanvoerder met een glimlach.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.