'Van de Beek op weg naar de uitgang bij Manchester United'

door Timo Suur 178

Bron The Guardian

'Van de Beek op weg naar de uitgang bij Manchester United'

door Timo Suur 178

Bron The Guardian

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek is op weg naar de uitgang bij Manchester United, zo meldt The Guardian. De middenvelder mist de restant van huidig seizoen door een blessure aan zijn knie en lijkt zodoende zijn laatste minuten voor de Engelsen gespeeld te hebben. Het is niet bekend of Ajax geïnteresseerd is in Van de Beek.

Erik ten Hag heeft een lijst van vijftien spelers samengesteld die mogen vertrekken uit Manchester. De oefenmeester wil dat er ruimte komt voor aankopen en zodoende mogen spelers op zoek naar een nieuwe werkgever. Van de Beek behoort ook tot deze lijst. De voormalig speler van Ajax komt nauwelijks aan spelen toe bij de Engelsen en liep dit seizoen ook nog een knieblessure op. In de zomer van 2020 betaalde Manchester United veertig miljoen euro aan Ajax voor de diensten van de middenvelder.

De prioriteit van Manchester United op de transfermarkt ligt bij de komst van een nieuwe spits en een middenvelder van wereldklasse. Hiervoor moet wel ruimte komen in de selectie en daarnaast moeten de financiële middelen er zijn om dit te bewerkstelligen. Naast Van de Beek behoren ook spelers als Jadon Sancho, Anthony Martial en Harry Maguire tot de lijst van vijftien potentiële vertrekkers. The Guardian benadrukt dat ze niet allemaal mogen vertrekken uit Manchester, want Ten Hag vindt het wel belangrijk dat de selectiebreedte goed op orde blijft.

Avontuur in Manchester geen succes voor Van de Beek

Het avontuur in Manchester loopt zodoende uit op een teleurstelling. Hij is nooit een vaste basisklant geweest bij de Engelsen en een vertrek voor komende zomer ligt in de lijn der verwachting. Er leek onder Ten Hag een nieuwe kans te komen voor de middenvelder, maar hij raakte in januari zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij mocht in de basis starten tegen Bournemouth, maar in deze wedstrijd haalde hij de rust niet. Na een lelijke botsing met Marco Senesi moest de oud-Ajacied het veld geblesseerd verlaten en dit waren waarschijnlijk zijn laatste minuten in het shirt van Manchester United.

Denk jij dat Ajax wint op bezoek bij PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.