'Manchester United bereid mee te werken aan zomers vertrek Van de Beek'

door Thijs Zwagerman 47

Bron The Athletic

'Manchester United bereid mee te werken aan zomers vertrek Van de Beek'

door Thijs Zwagerman 47

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek is mogelijk bezig aan zijn laatste seizoen bij Manchester United. De voormalig middenvelder van Ajax weet niet te overtuigen in Engeland, waardoor Manchester United ervoor open zou staan om hem komende zomer te verkopen.

Laurie Whitwell, clubwatcher van Manchester United voor The Athletic, vertelt bij The King of Manchester-podcast over de situatie van Van de Beek. De middenvelder kampt dit seizoen met blessures, maar komt ook als hij fit is niet veel in actie onder trainer Erik ten Hag. ‘Hij heeft het inderdaad moeilijk, maar tegen Bournemouth vond ik dat hij het heel aardig deed’, zegt Whitwell over de laatste wedstrijd die Van de Beek voor Manchester United speelde.

Aan het einde van de eerste helft raakte Van de Beek echter ogenschijnlijk zwaar geblesseerd, waardoor hij noodgedwongen naar de kant moest. Een nieuwe blessure, nadat Van de Beek er voor de winterstop ook al een tijdje uit lag, bevordert zijn situatie bij Manchester United niet. ‘Met Bruno Fernandes is er op dit moment één concurrent die te groot is. Op de manier waarop Ten Hag nu speelt, wil hij op elke positie soortgelijke spelers. Spelers zoals Fernandes kunnen de bal één keer raken’, legt Whitwell uit.

Winters vertrek niet aan de orde

De Manchester United-clubwatcher stelt niet dat Van de Beek dit niet zou kunnen, maar weet wel dat Manchester United ervoor openstaat om Van de Beek komende zomer van de hand te doen. ‘Als United deze zomer een goede transfersom kan krijgen voor Van de Beek, zullen ze dat doen.’ Deze winter is een vertrek van Van de Beek echter geen optie voor Manchester United, zo stelt Whitwell. ‘Ten Hag wil hem er graag bijhouden als optie. Hij moet een reeks wedstrijden spelen.’

Denk jij dat Ajax de competitie hervat met een overwinning op NEC? Zet in en verdien 1,36 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.