Vader Conceição verdedigt terugkeer zoon: 'Kan heel waardevol zijn voor ons'

door Jesse ter Haar 10

Bron Voetbal International

Vader Conceição verdedigt terugkeer zoon: 'Kan heel waardevol zijn voor ons'

door Jesse ter Haar 10

Bron Voetbal International

Sérgio Conceição verdedigt de terugkeer van zijn zoon Francisco Conceição naar FC Porto. Bij de buitenwacht heerst er twijfel over de toegevoegde waarde van de dribbelaar, maar daar wil zijn vader en trainer van FC Porto niets van weten.

'Hij kwam voor niets en het was onmogelijk om voor niets een speler met zijn kwaliteiten te halen', aldus de oefenmeester, geciteerd door Voetbal International. 'Veel mensen begrijpen het niet. Dat snap ik niet, want Francisco kan heel waardevol zijn voor ons. Zijn manier van spelen, het ontregelen van de tegenstander, zijn eigenzinnigheid.'

Bovendien kent trainer Conceição nog een reden waarom FC Porto een extra rechtsbuiten goed kan gebruiken. 'Veron (concurrent van Conceição, red.) heeft een geschiedenis van blessures. Hij kwam voor niets en komt uit de jeugdopleiding. Als de club de clausule betaalt, is dat een goed teken. Hij gaat belangrijk voor ons zijn.'

Voorlopig moet de aanvaller nog wachten op minuten in het blauw met wit. Hij werd door FC Porto gehuurd van Ajax, maar is op dit moment nog geblesseerd. Overigens heeft de club uit Portugal aan het einde van het seizoen de mogelijkheid de bedongen optie tot koop te lichten.

Conceição bij Ajax

De twintigjarige buitenspeler kende afgelopen seizoen een teleurstellende jaargang. Hij kwam toen over van FC Porto, maar wist nooit een vaste basisplaats af te dwingen. Uiteindelijk kwam hij tot een totaal van 28 wedstrijden in Ajax 1, maar slechts zes keer was dat als basisspeler.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.