[Update] Royal Antwerp rondt komst Alderweireld officieel af

door Jesse ter Haar 99

Bron Royal Antwerp

[Update] Royal Antwerp rondt komst Alderweireld officieel af

door Jesse ter Haar 99

Bron Royal Antwerp

Laatst geüpdatet

Toby Alderweireld vervolgt zijn carrière zo goed als zeker bij Royal Antwerp FC. De Belgische club, waar Marc Overmars directeur voetbalzaken is, meldt via de officiële kanalen dat het een mondeling akkoord heeft bereikt met Al-Duhail SC en de oud-verdediger van Ajax.

Alderweireld kan bij Royal Antwerp een contract voor drie seizoenen ondertekenen. 'Het administratieve proces is opgestart en zal nog enkele dagen in beslag nemen', schrijft de Belgische club. 'Het doel is om zo snel als mogelijk de overgang te kunnen afronden en medische en fysieke testen te kunnen inplannen.'

Sinds zijn vertrek bij Ajax speelde Alderweireld voor Atlético Madrid, Southampton, Tottenham Hotspur en Al-Duhail SC. Met Atlético Madrid werd hij kampioen van Spanje in het seizoen 2013/14. Bovendien wist hij met de Spaanse club de finale van de Champions League te bereiken, al verloor hij die. Dat laatste gebeurde in 2019 ook met Tottenham Hotspur.

Update - 18.45 uur (vrijdag 15 juli) - Royal Antwerp rondt komst Alderweireld officieel af

Toby Alderweireld is officieel speler van Royal Antwerp, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. In het bijzijn van Marc Overmars en Mark van Bommel ondertekende hij vrijdag een contract dat hem tot medio 2025 aan de Belgische club verbindt. Het mondelinge akkoord was er al enkele dagen, maar het papierwerk moest nog geregeld worden. Verder doorstond de oud-Ajacied zijn medische keuring, waarna het tekenmoment daar was.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.